Derfor er singleveninder de bedste veninder

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Der er så mange skønne ting ved at være single. Som single har du virkelig tid og overskud til dine veninder. Derfor er det heller ikke overraskende, at en række undersøgelser ifølge Psychology Today viser, at singler ikke kun er lykkeligere, men at singleveninder faktisk også er de bedste veninder.

Læs også: Bucket list: 22 ting, du og din veninde SKAL nå, inden sommeren slutter

Det er for nice at være single

Hvis du elsker at være single, så skyldes det måske, at singler generelt er gladere og mindre ensomme. Forklaringen ligger i, at din evne til at åbne op overfor dine venner, og den grad af støtte du får fra venner og familie, er afgørende for dit emotionelle velfærd. Jo tættere på dit netværk du føler dig, jo lykkeligere og mindre ensom er du. Og ifølge eksperter, er singler bedre bare bedre til dette. Er det, fordi singlers venskaber er tættere? Eller sætter singler bare mere pris på deres venner? Det er ikke til at sige. Uanset grunden, så oplever singler flere følelsesmæssige fordele ved deres venskaber.
Andre fordele ved singlelivet er, at singler generelt har flere venner, er mere tilfredse med deres venskaber og oplever større grad af lykke og tilfredshed, når de er sammen med deres venner og familie, end folk som er i et forhold.

Derfor er din singleveninde din bedste veninde

Undersøgelser har også vist, at singlepiger er mindre stressede og mere optimistiske. Derudover gør singler en større indsats for at bevare og vedligeholde deres venskaber. De er bedre til at give råd, og hvis du er ked af det, vil din singleveninde også være bedre til at støtte dig.
Endnu et win ved din singleveninde er, at singler generelt scorer højere på hjælpsomhedskalaen end andre. Så husk lige det, næste gang du mangler hjælp til indkøb eller planlægning af din fødselsdag. Så her har du måske forklaringen på, hvorfor dine veninder, som er singler, er dine bedste veninder.

Forskningen er jo fin, men i sidste ende er alle dine veninder fantastiske. I har oplevet så mange ting sammen og har gået gennem ild og vand for hinanden gennem tiden. Så du ved, at hun altid vil være der for dig … Ligegyldigt, om hun er single eller i et forhold.

Læs også: 5 tegn på, at du skal slå op med din veninde