Derfor skal du være mere egoistisk

Det er okay at spørge: Er jeg egoistisk? For det er nemlig positivt

author
Rebeca Pons

Egoist. Noget vi alle forbinder med noget negativt – aldrig positivt. Det vil du da ikke kaldes!? Men faktisk er det mere positivt, end du tror. Du burde for din egen skyld endda begynde at være MERE egoistisk. Du tænker måske nu: Er jeg egoistisk? Og hvis du allerede synes, du tænker nok på dig selv, kan du bare gå videre …

For at blive den bedste version af dig selv, bliver du nødt til at sætte dig selv først. Så hold dig ikke tilbage med at være lidt egoistisk. Drop studiet, der stjæler din livsglæde, tag på drømmerejsen, du altid har drømt om, drop din kæreste eller veninde, hvis de ikke gør dig glad, og følg dit hjerte. Hvad er bedst for dig? Det er altid det rette. Så slut med at sige ‘Er jeg egoistisk?’.

Læs også: Er folk, der konstant kommer for sent, egoister?

Du lærer at elske dig selv

Mange af os har hele tiden behov for bekræftelse fra fyre. Hvis du er single, bipper telefonen ind med beskeder fra forskellige fyre af denne ene årsag: Du har behov for bekræftelse for at få selvtillid. Men selvom du har en kæreste, er det heller ikke hans job. Du skal have det godt med dig selv – helt af dig selv.

Det er svært for mange af os, men det kan du komme til. Hvis du bare begynder at blive lidt mere egoistisk og tænker på dig selv. Du skal starte med at lære at nyde dit eget selskab, og du vil med tiden lære at elske den person, der kigger tilbage i spejlet. Hvad gør dig glad? Gør det.

Egoisme behøver ikke betyde, at du kun kan lide dig selv, det kan også betyde, at du sætter dig selv først og prioriterer dine egne behov. Hvis du gør det, kan du tilbyde mere til andre.

Når du har lært at elske dig selv, kan ingen tage den kærlighed fra dig. Du bliver en bedre person, hvis du fokuserer mere på dig selv og gør krav på de ting, du ved, du fortjener her i livet.

shutterstock_418889797 (1)

Du træffer de bedste beslutninger

Når du elsker dig selv og ved, hvad du fortjener, vil du ikke gå på kompromis med noget som helst – og det burde du heller ikke. For du fortjener jo det bedste. Det bliver nemt at træffe de rigtige beslutninger, da du ved præcis, hvad du vil have ud af livet. Hvis du altid træffer de beslutninger, der er bedst for dig, vil du også opnå de ting, du ønsker.

Dit forhold til andre vil blive bedre

Mange kæresters diskussioner opstår, fordi der er andre ting, der ikke er, som de skal være. Jalousi opstår ofte på baggrund af ens egen usikkerhed: Finder han en, der er bedre end mig? Men når du begynder at fokusere på at elske dig selv, vil du se en enorm forvandling og opgradering i dit forhold og ikke kun til din kæreste, men også dine veninder.

Du sårer andre, hvis du ikke har helet dine egne sår, og derfor kommer der kun noget godt ud af, hvis du prioriterer dine egne følelser. Du er din egen lykkes smed.

Det er først, når du dropper de mennesker i dit liv, der ikke fortjener dig, og som gør dig ked af det, at der vil komme folk ind i dit liv, der gør dig glad. Så ikke noget med at tænke ‘er jeg egoistisk?’!

 

Kilde: Powerofpositivity.com