Det er afgjort – SÅDAN skal vi vende toiletpapir

Nu er sagen ENDELIG afgjort, når det kommer til, hvordan vi skal vende toiletpapir.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Det er jo nærmest en menneskeret at gå på toilettet. Okay, nogle offentlige toiletter er seriøst klamme. Og det kan også være svært at gå på toilettet hos kæresten. Men når man skal, så skal man. Og så kommer det UUNDGÅELIGE spørgsmål altså på tale. For hvordan skal vi vende toiletpapir på holderen? Nogen siger udad, andre siger indad. Altså: Skal der, hvor man tager fra, vende ind mod væggen eller vende udad? Du har garanteret haft den diskussion en gang eller to med dine veninder eller kæreste.

Toiletpapiret blev opfundet i slutningen af det 19. århundrede, så vi har altså haft pænt god tid til at skændes om, hvilken vej vi vælger at vende toiletpapir. Jeg er personligt på udad-holdet og kan faktisk gå så langt, som at vende toiletpapir på holderen, når jeg er på besøg hos mine veninder.

Først kom videnskaben på banen …

… og fortalte os, at toiletter på arbejdspladsen er FYLDT med bakterier. Og ifølge Inc.com er der altså en nem måde at finde ud af, hvilken vej ens toiletpapir skal vende. Man kommer nemlig til at sætte sin hånd på væggen, hvis toiletpapiret hænger indad, når man skal have fat i det. Og colibakterier på toiletvægge? Nej tak. Hermed kom første grund til, at vende toiletpapir udad, altså på banen.

… og så kom det endelige bevis på, hvordan rullen skal vende

Twitter-brugeren Owen Williams har også fundet frem til de originale tegninger af en rulle toiletpapir. Altså: En tegning fra da toiletpapiret blev opfundet i 1891! Og her viser tegningen altså meget klart og tydeligt, at der ER en rigtig og forkert måde at sætte rullen på holderen. Og det rigtige svar er: SELVFØLGELIG skal man vende toiletpapir udad. Halleluja!

Læs også: 3 grunde til, at du VIRKELIG IKKE må tage din telefon med ud på toilettet