Det siger dit nys om din personlighed

Der ER faktisk en sammenhæng mellem dit nys og din personlighed. Se bare her!

author
Anja Bruneskjold

Det kan være svært at tro på, at der virkelig er en sammenhæng mellem dit nys og personlighed. Men ifølge et studie er der altså noget, der tyder på, at det er rigtigt.

Kropssprogseksperten Patti A. Wood mener, at man kan aflæse folks personlighed ved at analysere deres nys.
Patti A. Wood samlede 547 mennesker og studerede både dem og deres nys for allergipræperatet Benadryl. Det stod hurtigt klart for hende, at der ER en sammenhæng mellem folks nys og deres personlighed. Men! Man kan altså ikke være sikker på at kunne afkode folks personlighed, hvis de nyser ude i offentligheden. Mange mennesker har nemlig en form for “offentlighedsnys”, fordi de gerne vil være så diskrete som overhovedet muligt.

LÆS OGSÅ: Denne mand holdt sit nys tilbage. Det skete der

Fire former for nys

Patti A. Wood inddelte deltagerne i fire grupper:

Hvis du hører til gruppen med venlige nysere, så er det, fordi du altid er meget betænksom, når du nyser. For eksempel vender du altid hovedet væk og nyser normalt kun én gang. Som person er du varm og venlig – og det er vigtigt for dig, at alle føler sig godt tilpas. Du er loyal og til at regne med, og dine venner vil højst sandsynligt betegne dig som en god lytter, støttende og hjælpsom.

Den korrekte nyser er typen, der virkelig tænker sig om. Derfor kommer det måske heller ikke som en overraskelse, at denne type nyser altid sørger for at være forsigtig inden et nys – man sørger simpelthen for at have kontrol over nyset.
Som person har du virkelig mange holdninger – men ofte svært ved at sige dem højt. Du elsker at læse bøger, slappe af derhjemme og arbejde med dig selv. Du sørger for altid at holde dig til reglerne – og du ville ønske, at alle andre gjorde det samme. Derudover sørger du naturligvis for ALTID at holde dig for munden, når du nyser.

Kender du, eller er du måske selv typen, der skynder sig at nyse? Det kalder vi den utålmodige nyser. Du er generelt ret hurtig og finder altid en løsning eller pointe på et øjeblik. Du er en ledertype, og du HADER, når andre behandler dig unfair.
Du vil helst holde dit nys inde. Men det er ikke altid fysisk muligt. Når det går løs, er du typen, der virkelig nyser højt.

I den sidste kategori af nysere finder vi den entusiastiske nyser. Du er karismatisk, kreativ og god til altid at inspirere andre. Folk kan som regel godt lide dig, fordi du er optimistisk, spontan og åben.
Folk lægger ikke altid mærke til dit nys – og så er det ligegyldigt, om nyset er lille eller larmende.

Du kan altså med lidt god vilje få en idé om folks personlighed, når de nyser. Helt uden at kende dem.

Kan du gendkende dig selv, eller nogle du kender i de fire nysetyper?

Kilde: Patti A. Wood

LÆS OGSÅ: Det siger din numse om din personlighed