DET skal du ALDRIG gøre, hvis din veninde siger, hun er tyk

Forskningen har talt: Sådan skal du svare, når din veninde siger, at hun er tyk

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Piger kan være SÅ hårde mod sig selv. Du siger sikkert nogle af de her grimme ting til dig selv – som du ALDRIG ville sige til dine veninder. Og hvorfor er det lige, at du er SÅ god til at tænke negative tanker om din egen krop, når du altid roser dine veninder til skyerne? Sådan er vi måske bare indrettede. Hvis det lyder som dig, burde du virkelig stoppe med at tænke sådan. For du er skøn, som du er – og det er din veninde også. Men du hører sikkert ofte din BFF beklage sig over, at hun er tyk og grim. Også selvom hun på ingen måde er noget som helst – andet end helt normal og skøn og dejlig. Lige som hun er. Men hvordan skal du reagere, når hun virkelig tror på og siger, at din veninde er tyk?

Cairnmillar Institute i Australien har undersøgt, hvordan du skal reagere, når din veninde siger, hun er tyk. Det skriver Psychology Today.

Læs også: 5 tidspunkter, hvor du skal være ærlig over for din veninde

Undersøgelsen

Studiet bestod af knap 200 piger, som alle var studerende. Før og efter undersøgelsen skulle alle pigerne fortælle, hvordan de havde det med deres kroppe og hvor meget de følte, at deres veninder støttede dem. Pigerne skulle efterfølgende skrive eksempler ned, fra når de havde talt nedsættende om deres egne kroppe. Bagefter skulle pigerne diskutere, hvordan de forestillede sig, deres BFF ville reagere.

Det viste sig, at du kan reagere på fire forskellige måder, når din veninde siger, hun er tyk. Enten reagerer du ved at bebrejde samfundet og de vilde skønhedsidealer. Eller du kan reagere ved at forsikre din veninde om, at hun altså ser megagodt ud. Du kan også reagere ved at inddrage dig selv og sige noget i stil med: “Hvis du er tyk, så er jeg jo megafed”. Og slutteligt kan du reagere ved simpelthen helt at ignorere, når din veninde siger, at hun er tyk.

Det skal du IKKE gøre, når der er snak om, at din veninde er tyk

De piger, der gik ud fra, at deres veninde ville ignorere de negative kommentarer, var generelt mest kede af deres kroppe. Og de følte sig også mindst støttet af deres veninder. Derfor skal du altså ALDRIG ignorere, når din veninde siger, hun er tyk.

Det skal du gøre

Pigerne, hvis veninder gengældte de negative kommentarer ved at snakke grimt om deres egne kroppe, var mest kropspositive. Så hvis din veninde siger, at hun er tyk, kan du altid smide et: “Hvad er jeg så?!” efter hende. Så bliver hun faktisk gladere for sin krop. De piger, der gik ud fra, at deres veninder ville reagere ved at være sure på samfundet eller forsikre om, at pigen er flot, havde ingen ændring i deres selvbillede. Til gengæld følte de sig mest støttede af deres veninder.

Så næste gang din veninde siger, at hun er tyk, skal du reagere. For du skal for ALT i verden IKKE ignorere hende. Det gør nemlig intet godt for hverken hendes selvbillede eller for jeres venskab. I kan i stedet måske tage en snak om, hvor påvirkede I faktisk bliver af Instagram og ting, der sker i samfundet, som giver jer et dårligt selvbillede?

Og hey, piger: Stop nu med de negative tanker. I er smukke og skønne, præcis som I er.

Læs også: 7 søde komplimenter, du bør give til din veninde