Det synes folk i virkeligheden om dig, første gang de møder dig

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

“Får jeg nu sagt noget dumt?”… “Giver jeg et dårligt førstehåndsindtryk?”… “Kan de mon lide mig?”… Når man skal møde nye mennesker, er det meget normalt at være usikker og gøre sig alle mulige tanker. Men måske du slet ikke behøver at bekymre dig så meget. Nu er det i hvert fald bevist, at folk faktisk kan lide dig meget mere, end du tror. Det skriver Psychology Today

Læs også: Her er den ULTIMATIVE guide til at få nye veninder

Hvordan kan man så lige bevise det?

Undersøgelsen bygger på et studie, hvor alle testpersoner blev bedt om at sludre med nye mennesker i mellem fem og 45 minutter. Derefter skulle de rate, hvor godt de kunne lide den anden person, og hvor meget de tænkte, at den anden person kunne lide dem. Billedet var klart: generelt var folk ALT for pessimistiske omkring det førstehåndsindtryk, de gav. Og testpersonerne undervurderede faktisk, hvor meget den anden person kunne lide dem. Faktisk begrænser det sig ikke kun til den første samtale. Andre studier har vist, at forskellen mellem hvor lidt man tror, at andre kan lide en, og hvor meget de reelt kan lide en, kan vare flere måneder. Herefter vil ens vurdering komme til at stemme overens med virkeligheden.

Hvis du virkelig tænker, at du giver et dårligt førstehåndsindtryk, kan du jo tjekke, om du gør nogle af de her otte ting, som kan være skyld i et dårligt førstehåndsindtryk.

Hvad kan man bruge det til?

Resultatet er selvfølgelig godt! For det betyder jo, at du ikke behøver at være sååå bekymret, næste gang du møder nye mennesker. Sidder du med følelsen af, at du har sagt noget dumt, så er det måske kun et problem i dit eget hoved. Husk på, at de kan højst sandsynligt lide dig meget mere, end du tror. Så lad være med at være så hård ved dig selv.
Derudover kan det her være en god reminder. Du har sikkert ofte mødt folk, som du synes var megaawsome, og som du gerne ville være venner med. MEN tanken om at de nok ikke tænker det samme om dig, har afholdt dig fra det. Så måske du bare skulle tage kontakt? Ifølge de kloge bag undersøgelsen bliver du nok positivt overrasket.

Læs også: Denne ene ting, som du gør hver eneste dag, ødelægger din selvtillid