Elsker du at sladre? Bare bliv ved, det er faktisk godt for dig

Det er sundt at sladre

author
Emilia Jacobsen

Sladrer du også sammen med dine veninder? Det er svært at komme uden om ik’? Men det behøver jo heller altid at være negativ sladder, vi er jo bare nysgerrige og vil helst gerne følge med og vide alt om alle. Det forbindes bare oftest med noget negativt, og du har sikkert tit fået at vide, at du lige skal slappe af med at sladre så meget, eller også har du selv tænkt, at nu må det være nok. Men så skal du ændre din tankegang, for nu er det bevist, at det er godt for dig!

Læs også: Bucket list: 30 ting, du og din veninde skal lave SAMMEN i løbet af året

Glæde og ingen stress

En undersøgelse viser nemlig, at det er godt for dig at sladre lidt en gang imellem. YES! Det hjælper dig tilsyneladende med at føle dig glad og hjælper også med at opbygge en god stemning mellem dig og dine veninder. Okay okay, det er ikke det eneste – at sladre viser sig også at reducere stress og spændinger.

Undersøgelsen blev lavet med en gruppe af kvinder, der tilfældigt blev delt ud i to grupper. Inden da fik hver kvinde testet niveauet af stresshormonet cortisol og hormonet oxytocin, der forbindes med glæde, kærlighed og tillid. Den ene gruppe skulle have en samtale, hvor de sladrede, og den anden skulle have en samtale helt uden sladder. Bagefter blev kvindernes hormonniveauer målt igen.

Det viste sig så, at den første gruppe, hvor de måtte sladre, havde et højere niveau af oxytocin bagefter. Det betyder, at de følte sig gladere og mere tillidsfulde. Begge grupper havde faktisk et lavere niveau af cortisol, og det kunne altså tyde på, at hvilken som helst samtale, om den indeholder sladder eller ej, kan være afstressende.

Konklusion: Slå dig løs med at sladre, og du bliver i godt humør!

Kilde: Pretty52