10 ting fra 00’erne som ALLE emo-teenagere kan huske

Foto/ Shutterstock

author
Mette Pabst

Var du emo som teenager? Altså hende, der gik med nittebælte, havde langt, farvet pandehår og surmulede rundt med My Chemical Romance på højeste volumen i høretelefonerne? Så er du ikke alene. Vi er nemlig RET mange, der var sådan. Hvis du var emo som teenager, kender du garanteret til disse 10 ting.

Læs også: 9 ting, du kender, hvis du har arbejdet i et supermarked

1. Du skrev sangtekster på dine sko

Hvis du var emo, så havde du helt sikkert et par VIFRKELIG slidte Converse eller Vans. Og du havde helt sikkert skrevet en sangtekst fyldt med smerte på siden af sålen.

2. Din sorte eyeliner var din bedste ven

Kan du huske forsangeren fra Tokio Hotel? Hans indrammede øjne gik bare RENT ind hos alle emo-piger. Og sikkert også dig. Derfor skulle du selvfølgelig også gøre ham kunsten efter og smøre lag efter lag af sort eyeliner rundt om øjnene. Der blev brugt RET meget makeupfjerner dengang – hvis du altså gad at fjerne din makeup.

Læs også: 5 grunde til, at du ikke skal sove med makeup

3. Skinny jeans kunne ikke blive skinny nok

Det kan sagtens være, at du stadig går med stramme bukser. Men som emo var dine bukser bare liiige dét strammere. Det lignede nærmest, at dine jeans var malet på – og de var en kamp at få på hver morgen.

4. Du havde det VILDESTE hår

Håret var sort eller rødt eller lilla. Og selvfølgelig skulle der også proppes lidt striber i andre mærkelige farver ind i billedet. Og så skulle dit pandehår ALTID dække det ene øje – lige meget, hvor irriterende det var.

5. Dit nittebælte var din BFF

Selvom dine skinny jeans sad så stramt, at der skulle vaseline til for at hive dem af dig, så havde du alligevel ALTID et nittebælte på. Det bedste var, hvis nogle af nitterne var faldet af – dem kunne du så passende sætte et par af på dine lommer for at fuldende effekten.

Læs også: 10 ting, du kender, hvis du har gået med aviser

6. Musik var dit liv

Du var HELT besat af alle de store emo-bands, som Fall Out Boy, Simple Plan og My Chemical Romance. Du havde alle deres cd’er og kunne ALLE teksterne ud og ind. Og så var du sikkert også hemmeligt forelsket i en af musikerne. Don’t worry – det var vi alle sammen.

7. Du pyntede dine arme

Emo-looket var ikke fuldendt, hvis ikke du havde en eller anden form for accessory om armen. De røde -og sortstribede, uldne armvarmere var helt klart en klassiker. Og de måtte gerne være fyldt med sikkerhedsnåle for at vise, at du virkelig mente det. Vi var selvfølgelig også en del, der “bare” tog et par netstrømper på armene. Voilá – så var vi emo.

8. Selvfølgelig havde du også et nittearmbånd

Som emo var der bare aldrig nitter nok. Nittebæltet, nitter på tøjet … Og selvfølgelig op til flere nittearmbånd om håndleddene. Det var bare en bonus, hvis der også var et dødningehoved eller to på armbåndene.

9. Du var sååå trist

Du var teenager, så selvfølgelig var du trist. Men du var VIRKELIG trist. Og alle emo-sangene fra dine yndlingskunstnere var jo faktisk skrevet om DIT liv.

10. Du levede online

Du havde op til flere forskellige profiler på ALLE mulige sociale medier – fra Arto til et eller andet musikforum, hvor du var lidt stolt over, at du var den eneste pige, der kunne tale med om AL den seje musik. Du fik også en masse online-venner, som du aldrig mødte IRL.

Læs også: 17 ting, du kender, hvis du har været fodboldpige