En ting, ALLE får lyst til efter et breakup, men som du ALDRIG må gøre

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Selvom du ved, at det var den rette beslutning at gå fra hinanden, kan det være MEGAhårdt alligevel. Og når du sidder over en bøtte Ben & Jerrys og tuder ned i telefonen til alle venindernes lykkelige insta-billeder med deres kærester, så kommer tvivlen snigende. Pludselig virker det virkelig tillokkende at gå tilbage til sin ekskæreste. Men hvornår bør du ALDRIG gøre det? Det giver en række eksperter deres bud på til Bustle.

Læs også: Gør denne ENE ting, og kom hurtigere over din eks

Derfor bør du IKKE gå tilbage til en ekskæreste

Trygheden i det vante

Hvis dine tanker om at finde sammen med din eks i højere grad handler om, at du savner den tryghed, der var forbundet med at være i et forhold og i mindre grad ham, så er det ikke den rette årsag. I vil højst sandsynligt bare falde tilbage i det samme mønster, som var grunden til, at I gik fra hinanden i første omgang.

Vil ikke være alene

Det er helt normalt at hade at være alene. Faktisk er vi fra naturens side indrettet til at frygte ensomhed, fordi det sikrer vores overlevelse at være sammen med andre. Derfor er eksperternes råd klart: Du bør virkelig mærke efter, om din tvivl nærmere skyldes, at det ikke føles rart at være alene – fremfor at du savner din ekskæreste.

Overromantiserer

I situationen, hvor tårer og Ben & Jerry’s er en stor pærevælling, er det nemt at overromantisere dit tidligere forhold. For det GØR ondt at gå fra hinanden. Og der var jo også en grund til, at du blev kæreste med den her person i første omgang … Så alt har jo heller ikke været skidt. MEN! Der var også en grund til, at I gik fra hinanden. Så vær på vagt overfor overromantisering, og sørg for ikke kun at se de gode øjeblikke. Prøv at være lidt mere realistisk, og spørg dig selv, om det hele virkelig var så fantastisk.

Dating er for hårdt

Hvis du lige skal være ærlig over for dig selv – kan din lyst til at gå tilbage så skyldes, at du simpelthen ikke magter dating? Eller måske er du bange for, at du kommer til at være alene forever? Hvis det er årsagen, så er det totalt no-go finde sammen med din eks.

Skal/skal ikke?

Lysten til at gå tilbage til en ekskæreste er ifølge eksperterne utrolig normal. OGSÅ selvom du ved, at det aldrig vil fungere. Derfor er det vigtigt at huske på, hvad der gik galt og hvorfor. Ved at gå tilbage til din ekskæreste vil du måske bare udsætte dig selv for samme ukonstruktive mønstre, som var grunden til, at du og din kæreste gik fra hinanden i første omgang. Så hvis du er i tvivl, så prøv at overveje, om det kan skyldes en af de her årsager.
Det KAN jo også være, at jeres tid fra hinanden har fået dig til at se, at det virkelig er en god idé. Måske er der nu en løsning på det, som fik jer til at gå fra hinanden. Og måske du har indset, at din lyst til at finde sammen igen ikke skyldes de forkerte grunde. Under alle omstændigheder skal du jo bare vælge, hvad der er rigtigt for dig.

Læs også: Så lang tid tager det at komme over et breakup