Galentine’s Day: en officiel fejring af dine veninder

sådan fejrer du din kærlighed til dine veninder på Galentine's day

author
Mathilde Brandborg

Det er slut med at græde ned i posen med chips, for nu er den her endelig: Galentine’s Day.

Leslie Knope fra Parks and Recreation, en amerikansk sitcom, har opfundet årets mest fantastiske dag: Galentine’s Day. Den går ud på at fejre dit venskab med dine bedste veninder. Det er i allerbedste brunchstil, med både mimosas, vafler og søde gaver, der symboliserer jeres kærlighed til hinanden.

Leslie Knope udtaler i serien følgende om Galentine’s Day“Oh, it’s only the best day of the year. Every February 13th, my lady friends and I leave our husbands and our boyfriends at home, and we just come and kick it, breakfast-style. Ladies celebrating ladies.” Hvor fantastisk er det ikke lige, at der endelig er en dag, hvor du legalt kan kaste al din kærlighed i ansigtet på dine bedste veninder, uden at folk rundt om dig tror, at du er en fuld, manisk, sindsforvirret kvinde!?  

Gå amok i mimosas

Valentinsdag foregår den 14., hvilket gør, at du har mulighed for at samle alle veninderne den 13. Dem med kærester kan jo stadig fejre deres søde, fantastiske, (lidt ulækre) kærlighedsliv dagen efter. Det kan være svært at få samlet alle til en brunch, hvis ikke Galentine’s Day falder på en weekend. Derfor kan I skabe jeres egen tradition, hvor I måske holder en aftenbrunch eller bestiller snasket takeaway. Efter personlig erfaring kan jeg fortælle, at mimosas fungerer udmærket til alle måltider på dagen… Og det er altså vigtigt, at I får mimosas, hvis I skal udleve Galentine’s Day på helt ægte vis. I kan jo også sagtens spise vafler til aftensmad, I er jo voksne – så I bestemmer selv! I mellemtiden kan I lige tjekke den originale version af Galentine’s Day ud her:

Hvis du ikke har en mand at fejre valentinsdag med, kan du jo i princippet fejre Galentine’s Day i dag, og valentinsdag med din allerbedste veninde i morgen. Mangler du inspiration til hvordan, kan du læse lidt om det her.

Kilde: Wikipedia