Giv verdens bedste mor verdens bedste mors dag

Foto/ Shutterstock

author
Mathilde Brandborg

Har du verdens bedste mor, som fortjener verdens bedste mors dag? Det kan måske være svært at udtrykke din taknemlighed til sin mor godt nok, men der skal garanteret meget mindre til at gøre hende glad, end du lige tror. Og en glad mor kan skabe meget lykke – og fred (høhø).

Blomster

Blomster er en klassiker. De virker på det meste, og især en mor bliver glad for en buket. Du behøver ikke at drøne ned og købe hele botanisk have. Vælg i stedet noget, du synes, minder om hende. En plante kan også være et hit, da den holder længere og derfor kan være et minde til din mor om, at du værdsætter hende.

Læs også: Hold mors dag for moren i din venindegruppe

Livret

Hvad er din mors livret? Ved du overhoved det? Måske er du typen, der ved alt om din mor, fordi hun simpelthen er din bedste veninde. Men hvis ikke, så find ud af det, og inviter hende til middag, hvor du serverer livretten for hende. Det viser, at du ønsker at gøre dig umage for at gøre hende glad og tilgodese hende for at være verdens bedste mor. Hvis du tænker, at du ikke er en mesterkok, så fuck det. Her handler det ikke om resultatet, men om det faktum, at du har prøvet. Mange pizzeriaer lukker i øvrigt først sent – bare rolig.

Scrap book

Det er vores mødre, der har samlet utallige fotografier af os som børn i fotoalbum. De har måske endda stået i en rigtig lang kø i Japan Foto, for at få dem fremkaldt – også selvom de var taget med et engangskamera, og ingen vidste, om billede nummer 32 rent faktisk var blevet til noget, selvom motivet var pissehamrende afgørende for, at jeres telttur til Italien ikke skulle fremstå som to uger i regnvejr.

Lav din mor en scrap book. Ja – den fylder sgu lidt af have stående, men det er jo en bog produceret af ren kærlighed. Find en masse fotos af jer sammen, og måske også bare af hende alene, fra dengang hun var ung. Så kan hun lige få en ordentlig selvtillidsbooster.

Læs også: Sådan får du din mor til at leve ENDNU længere

Fejr kvindelighed

Oprindeligt handler mors dag om at fejre kvinder. Ifølge Online-historie.dk, blev dagen opfundet af den amerikanske forfatterinde og kvindevalgkampsforkæmper Julia Ward Howe. Da mærkedagen opstod tilbage i 1870, var den ikke kommerciel, men meget mere politisk. Mind din mor om, at hun er verdens sejeste kvinde ved at forære hende noget, der hylder kvindelighed.

Det kan for eksempel være en roman eller en digtsamling, der omhandler det at være kvinde. Birgitte Possing har for nylig udgivet en bog, der hedder Argumenter Imod Kvinder, som handler om de argumenter, der er blevet brugt til at undertrykke kvinder igennem de sidste 150 år. En anden idé kunne være at give verdens bedste mor digtsamlingen Tryghedsnarkomaner af Vita Andersen, som er fra 1977 og handler om forskellige dilemmaer ved at være kvinde på den tid.

Skønhed

Skønhed kommer indefra. Ja, ja. Vi ved det godt. Men derfor kan det godt føles rart at blive kræset lidt om. Book en tid til en pedicure til verdens bedste mor – det er altid et hit. Få hende til at føle sig smuk og værdsat. Mind hende om, at hun fortjener selvforkælelse. Du kan også arrangere en tøseaften, hvor I spiser god mad, ser film og tager ansigtsmasker på.

Hvis din mor ikke helt orker den slags, kan du i stedet tage hende med ud på en skydebane, hvor hun eventuelt kan få aggressionerne imod din far eller sin chef ud.

Har du allerede styr på, hvad du skal overraske din mor med på mors dag? Så kan det være, det er tid til at begynde at tænker over, hvad du skal give din far på fars dag. Her er en liste over upassende ting, det kunne være.