Min veninde har glemt mig til fordel for sin kæreste.

Hverdag

Har din veninde glemt dig til fordel for sin kæreste? Sådan tackler du det

Anja Bruneskjold

Af Anja Bruneskjold Skrevet den juli 11, 2018

Står du i en situation, hvor du føler, at din veninde har glemt dig til fordel for sin nye kæreste? Det kan virkelig være sårende og ubehageligt.
Hvis du føler, din gode veninde er blevet kærestekedelig og har glemt dig, så kan du her få inspiration til, hvordan du tackler det.

Når din veninde har glemt dig

1 Tal med din veninde

Det virker måske ret oplagt. Men har du i virkeligheden tænkt dig at gøre det? Det kan hurtigt virke ret anklagende at bringe din venindes kæreste ind i samtalen, hvis ikke det handler om noget positivt. Din veninde opfatter det måske som en sviner til både hende selv og kæresten.

Sørg for at fortælle din veninde, at du savner hende. Men forsøg at gøre det på en ikke-anklagende måde. Det er vigtigt at være forstående, men det er samtidig også helt okay at sætte grænser. Det er for eksempel ikke nødvendigvis i orden, at hun aflyser jeres aftaler, fordi hun hellere vil være sammen med sin kæreste. Fortæl hende på en kærlig måde, at du ikke føler, det er fair.

2 Vend situationen om

Inden du begiver dig ud i den helt store konfrontation, er det måske en god idé lige at vende hele situationen på hovedet. For tænk nu, hvis du selv på et tidspunkt kommer til at opføre dig på nøjagtig samme måde som din veninde? Det er naturligvis i orden at føle sig tilsidesat, men det kan være smart at overveje, hvordan du selv ville opføre dig, hvis du var i samme situation som din veninde. Det sætter ligesom tingene lidt i perspektiv.

3 Vær tålmodig

Når du har overvejet situationen nøje, finder du måske ud af, at du ville opføre dig på PRÆCIS samme måde som din veninde. Så! Find så meget tålmodighed frem som overhovedet muligt. Og giv så din veninde tid til at svæve videre rundt på sin lyserøde sky. Hvis der går ALT for lang tid, i forhold til hvad du mener er fair, kan du her konfrontere hende.

4 Brug mere tid på andre veninder

Det er ikke, fordi du skal skrotte din veninde, fordi du føler, hun overser dig. Men måske kan du benytte lejligheden til at få sat nogle af dine andre venner og veninder på skemaet. For nu har du jo pludselig lidt mere tid. På den måde bliver din veninde glad for, at du giver hende plads til at være sammen med sin kæreste – og du får samtidigt plejet dine andre venskaber.

LÆS OGSÅ: 8 tanker du har, når din veninde får en kæreste