Bloggere Helse Matilde

Hverdag

Helse Matilde: Jeg synes, det er mega sexet, når en kvinde kommer ind i et rum og bare ejer det

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 13, 2017

Hver måned snakker vi med en kvinde, vi synes er megasej og inspirerende – en vaskeægte Shero, du ved She + Hero = Shero. Altså en sand heltinde. Denne gang har vi hevet fat i Matilde Trobeck, som til daglig skriver sine tanker ned på bloggen helsematilde.com. Og det er ikke bare hvilke som helst tanker – det er nemlig de sejeste, mest inspirerende og følsomme tanker, som rigtig mange af os kan relatere til. Hun er hudløs ærlig, og det er så skønt at følge med i. Det vil du også se, når du læser med her, hvor sødeste Matilde har svaret på vores spørgsmål.

Barbara Moleko er Månedens Shero

 

Hvad er den bedste kvalitet, en kvinde har?

Når hun hviler i sig selv og er pisseligeglad med andres mening. Jeg synes, det er mega sexet, når en kvinde kommer ind i et rum og bare ejer det – har det tøj på, der passer hende, siger, hvad der passer hende, griner højt og bare er nærværende og sig selv. Der er vi kvinder allersmukkest.

Hvilken kvinde inspirerer dig?

Jeg vil egentlig gerne inspireres af mig selv. Det kan lyde lidt krukket og måske også lidt selvoptaget. Men jeg vil ikke sammenligne mig selv med andre kvinder – jeg vil sammenligne mig med mig selv. Hvis jeg skal sammenligne mig selv med andre kvinder, så skal de være præcis, som jeg er – og de findes ikke. Ingen har min baggrund, erfaringer, følelser og tanker. Jeg bliver inspireret af mig selv. Jeg er kommet enormt langt de seneste fem år. Min lillebror døde for snart 5 år siden, og at jeg har formået at få livsglæden igen – dét inspirerer mig.

Hvornår føler du dig allersejest?

Når jeg er ude af min comfortzone, sveder, er nervøs eller nærmest græder, fordi jeg er så utilpas – men formår at klare det. Jeg har lige holdt en workshop for en masse dejlige kvinder, og jeg var nervøs og tænkte, at jeg ikke kunne lære dem noget. Men det blev bare sådan en god oplevelse, og jeg kunne mærke, at jeg rørte noget i dem. Dér følte jeg mig mega sej!

Hvad kan du bedst lide ved dig selv?

Jeg kan godt lide, at jeg næsten altid er glad. Jeg vågner næsten altid op og er glad. Jeg griner meget, og det kan jeg rigtig godt lide. Hvis jeg er ked af det eller sur, så er jeg god til at vende det og på en eller anden måde få noget positivt ud af det. Jeg kan også godt lide, at jeg er meget omsorgsfuld og betænksom. Jeg kan ikke kigge på mit NemID nøglekort og huske den sekscifrede kode – jeg skal altid kigge flere gange. Men jeg kan huske, når min veninde skal til lægen og er nervøs og har brug for en SMS, hvor jeg skriver, at jeg er der for hende.

Hvilket råd vil du give dit yngre jeg?

Jeg ville kramme mig selv, da jeg var omkring 15 år og havde fundet M! blade på min daværende kærestes værelse og i den grad følte mig utilstrækkelig. Gid jeg kunne gå tilbage og kramme den pige og fortælle hende, at hun er god nok, og at hun ikke behøver at se sådan ud for at være noget værd. Eller for at være sexet i øvrigt.

Hvad er det pinligste, du har prøvet?

Årh, det fortæller jeg sgu ikke! Men en af de pinligste ting, jeg har prøvet, var da jeg faldt ned af en stor, mudret bakke foran hele skolen – i mine hvide bukser. ALLE så det, og jeg var så flov i flere år efter. Jeg var 18-19 år, og det var nærmest det værste, jeg kunne forestille mig. Det der med at stikke ud fra mængden, dét brød jeg mig ikke om. Nu vil jeg helst stikke så meget ud som muligt.

Hvilket råd vil du give Sheros læsere?

Du er god nok – altid. Og du gør altid dit bedste. Det kan godt være, at det ikke er optimalt. Men du gør dit bedste. Jeg drak meget, alt for meget, da jeg var i mit livs krise – men jeg kunne ikke ændre det på daværende tidspunkt, for jeg kunne ikke. Jeg gjorde mit bedste. Og så lige én ting mere: Sortér i dit feed. Kig på, hvem du følger, og tag dem én efter én, og mærk efter i maven, om de giver dig glæde og inspiration – eller får dig til at føle dig utilstrækkelig og gør dig ked af det. Det er dit ansvar!

Foto: Morten Svane