Hun lavede denne ENE ændring på sin Instagram – Det skete der

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Du kender sikkert følelsen af at scrolle gennem Instagram og støde på et post, som ikke gør noget godt for dig. Pludselig føler du dig ked af det og utilstrækkelig og fyldes med mindreværd og irritation. De fleste af os følger sikkert folk på Instagram, som er med til at give os sådanne følelser. Så hvorfor gør vi det? Præcis dette spørgsmål fik Amanda McKelvey, social medie strategisk hos POPSUGAR, til at slette folk på sin Instagram.  

Læs også: 5 tegn på, at du skal slå op med din veninde

Det gjorde hun

Amanda arbejder til dagligt med sociale medier og kan faktisk rigtigt godt lide sociale medier som for eksempel Instagram. Men hun opdagede, at hun ofte blev irriteret og ked af det, når hun scrollede gennem sit feed. Hun kunne ikke forklare, hvad der præcist fik hende til at føle sådan. Men det satte en række tanker i gang hos hende. Hun besluttede sig for ikke at lade mennesker, som gjorde hende ked af det, fylde i sit liv.

Hun havde bestemt ikke lyst til at slette sine profiler på sociale medier, men i stedet begyndte hun at rydde op i sin Instagram. Alle de personer, som ikke gjorde hende glad: eks-kærester, piger, som var lede mod hende i skolen, fitnessmodeller, som gav hende mindreværd over hendes krop. Faktisk slettede hun alle dem, som hun følte, gjorde mere skade end gavn. Fremover ville hun kun følge personer, som gjorde hende glad. Det omfattede venner, familie, de fitnessprofiler, som inspirerede hende, bloggere, som hun syntes var spændende … You get the picture.

Det fik hun ud af det

Amanda var ikke i tvivl om, at hun havde taget den rette beslutning, da hun opdagede, hvor meget bedre hun fik det. Ved at rydde op i sin Instagram slap hun for at dagligt føle sig utilstrækkelig, irriteret eller ked af det over andre folks opslag. Pludselig blev Instagram igen et motiverende og inspirerede medie for hende, som faktisk formåede at bringe glæde i livet. 
Sociale medier fremstilles ofte som skadeligt for os. Men det gik op for Amanda, at det ikke nødvendigvis behøver at være sådan. Du vælger selv hvem du følger, og om Instagram skal være skadeligt eller godt for dig. Men tænk over det: du har sikkert ikke lyst til at være venner med folk, som gør dig ulykkelig, eller får dig til at føle utilstrækkelig.

Læs også: 9 Instagramhacks til at stalke personen, du er vild med