Hun tog et koldt bad HVER DAG i en måned – DET skete der

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Måske ved du allerede lidt om, hvad der sker, hvis man for eksempel tager iskolde bade hver eneste dag i en uge. Men hvad med en måned? Sundhedsjournalisten Danielle Zickl besluttede sig for at finde ud af, hvad der netop sker, hvis man tager et koldt bad hver dag i en måned.

Læs også: Undersøgelse: Et varmt bad svarer til en gåtur på en halv time

Danielle Zickl har altid været ret vild med varme bade. Og det er hun nok ikke alene om – for umiddelbart virker det der med et koldt bad ikke supertiltalenede. Men hun havde hørt, at der skulle være mange sundhedsfordele ved netop at tage kolde bade. Blandt andet skulle det hjælpe på ømme muskler, give mere energi og løfte humøret. Yes – det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Men er det nu også det?

Det kolde vand var frygteligt

I begyndelsen kunne Danielle ikke helt overskue det kolde vand. Derfor tog hun det heeelt langsomt. Hun startede for eksempel med at tænde for det varme vand, stod lidt under bruseren og skruede så termostaten ned, så vandet blev lidt koldere – bare for at vende sig til de kolde stråler. Sådan gjorde hun faktisk i cirka en uge. Først derefter kunne hun få sig selv til at tænde for det iskolde vand med det samme.

Læs også: 15 ting, der er irriterende ved at dele badeværelse med en fyr

Så hvad sker der, når man tager et koldt bad hver dag i en måned?

Det viste sig, at der var noget om snakken. Danielles ømme muskler var pludselig slet ikke så ømme længere. Og det giver jo egentlig også god mening, når det kolde vand sætter ekstra gang i blodcirkulationen. På den måde får musklerne nemlig lettere ved at komme sig og hele. Det kolde vand hjalp altså, når hun for eksempel havde haft en hård træning.

Men det var ikke kun de ømme muskler, som det kolde vand hjalp på. Faktisk blev Danielle også mere udholdende i forbindelse med træning – og også mental stærk. Muligvis, fordi hun øvede og til sidst “tvang” sig selv ind under den kolde bruser.

Læs også: 8 personer fortæller, hvorfor de HADER at dele badeværelse med deres kæreste