Hvad er forskellen på en mandarin og en klementin?

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Vi elsker klementiner! Og vi er altså også ret vilde med mandariner … Men hvad er forskellen egentlig på de to frugter? Du har helt sikkert også undret dig over, hvordan man kan vide, hvad forskellen på mandariner og klementiner er.

Begge dele er en mandarin

Yes, den er god nok. En mandarin er en overordnet betegnelse – så det vil altså sige, at både mandariner og klementiner faktisk er mandariner. En klementin er nemlig bare en mandarinsort. Det lyder måske lidt skørt, men det er rigtigt. Og det betyder jo også bare, at du altid er på den sikre side, hvis du kalder begge frugter for en mandarin.

Læs også: Der findes syv forskellige slags nipples – hvilken type har du?

Der er nu alligevel LIDT forskel på mandariner og klementiner

Ja, begge dele kan kaldes for en mandarin, men man skelner nu alligevel. For selvom en klementin altid er en mandarin, så er en mandarin altså ikke nødvendigvis en klementin. Det kan lyde lidt kringlet – vi ved det godt.

For at være 100 procent sikker, når du skal afgøre, om det er en mandarin eller en klementin, du sætter tænderne i, så kan du blandt andet se det på skrællen. En klementin har nemlig ofte en tyndere skræl end end en mandarin. Og det er også, når du spiser en klementin, at du undgår de mange kerner.

Sådan kan du kende en klementin

For ikke nok med at en klementin er fri for kerner og har tyndere skræl end mandarinen, så er den faktisk også en del sødere. Og derudover kan du kende klementinen på, at den er den lyseste af de to – bare et tip, til når du står i supermarkedet og skal vælge. Mandarinen har en mørkorange farve, mens klementinen er meget klarere og lysere.

Læs også: Hvorfor skal man altid skide, når man har drukket kaffe?