Forholdet mellem Irina og Faustix

Hverdag

Irina The Diva viser sit livs krise frem: Det hele var lort

Freya Bjørnlund

Af Freya Bjørnlund Skrevet den august 9, 2018

Irina The Diva er med i en serie, der følger hende i en meget svær periode af hendes liv, der specielt indebærer forholdet mellem Irina og Faustix. Her fortæller hun, hvordan det var, og hvad der skete.

162.000 mennesker følger hendes hverdag på Instagram. 62.000 på Facebook. 30.000 på Youtube. Og et utal på bloggen Irina The Diva. Alligevel føltes det intimt at lade et kamerahold følge hendes liv til serien Influencers fra YouSee. ”I sådan et program er man jo fuldstændig skrøbelig. Det er derfor, jeg siger ja til så lidt tv efterhånden,” fortæller Irina Babenko.

Influencers er en serie, der ligesom DR3’s empatiske film-dig-selv-tv forsøger at komme ind under overfladen på hovedpersonerne. Hvad enten overfladen sidder på en sugarbabe som Gina Jaqueline, de solbrune prinsesser fra blokken, kropspositive ”Tykke-Ida” eller som i dette tilfælde Insta-filtrene på Danmarks største influencere.

Det hele var lort

Af de fire SoMe-stjerner i serien Influencers er Irina ”The Diva” Babenko den største. Som 31-årig er hun også ældre end de andre, og som mor til en 3-årig er hendes livsdilemmaer så meget desto sværere at løse. Hun er også den, der viser sine problemer mest hudløst frem. ”Da vi begyndte at filme programmet, skulle det handle om mit arbejde. Men det var jo nogle helt andre ting, der fyldte i mit liv.”

Influencers
Irina og Faustix med deres datter Allessia. @irinathediva

Hendes forlovede, DJ’en Morten ”Faustix” Brangstrup, havde i lang tid haft et alkoholmisbrug. De gik fra hinanden i december. I februar ankom kameraholdet. Så skulle hverdagen vises frem. ”Morten havde lige fundet en lejlighed og skulle til at flytte ud. Det hele var lort.”

I første afsnit pakker Morten sine kasser. De kommer op at skændes om, hvem der skal beholde husets bedste kaffekop. Mere skal der ikke til. ”Man ser det ikke i programmet, men jeg arbejder fra morgen til aften altid. Man kan se, at jeg ser ekstra træt ud, og jeg har uren hud, fordi jeg stresser. Jeg kunne slet ikke vænne mig til at være alenemor.”

Kun telefonrådgivningen at snakke med

Irina Babenko deler også tunge emner på sin blog. Om parforholdet og sin angst. Men det er ikke det samme som at være privat på tv, forklarer hun: ”Jeg har mere kontrol over det, når jeg selv deler ud. Nogle blogindlæg har jeg skrevet, men så slettet det igen uden at poste det.”

”Det er ikke nemt at lade andre mennesker fortælle ens historie. For man kan lave meget i klipperummet, som kan misforstås.”

”Jeg kunne jo have sagt: Alt med mit forhold skal klippes ud.”

Irina med sin datter Allessia. @irinathediva

Hvorfor sagde du ikke det? ”Jeg går meget op i at være så ægte som muligt, også på sociale medier. Og så ville jeg vise, hvordan det er at leve med en, der har et misbrug. Så andre ikke føler sig alene.” Den følelse af at være alene kan hun selv huske. ”I starten var der bare ikke nogen at snakke med. De eneste, jeg kunne snakke med, var en anonym telefonlinje. Så det gjorde jeg også om aftenen.”

Vendepunktet

Det blev ikke nemmere for Irina og Faustix, da de flyttede fra hinanden. De ramte bunden i maj, netop som optagelserne til serien sluttede. ”Der var en aften, hvor vi bare sad og græd. Jeg havde ikke engang lyst til at skælde ham ud mere. Det var et vendepunkt.”

”Det gik op for Morten, at det var hans familie, han ville have, og ikke det andet liv. Før havde han svært ved at overvinde de indre dæmoner, men det lykkedes den aften. Han fik et helt andet blik, når han kiggede på mig.”

Denne aften satte Irina Babenko i et nyt dilemma. ”Så skulle jeg beslutte med mig selv, om jeg kunne tilgive. I den slags situationer lytter man bare til sin intuition. Og så besluttede vi at tage et skridt ad gangen.”

Irina og Faustix er kærester igen. Ifølge Irina Babenko har han været i behandling og drikker ”ikke én dråbe alkohol”. Og nu er de “nyforelskede”. Men de er ikke forlovede, og de bor ikke sammen. Endnu. ”Vi tager en dag ad gangen. Vi er blevet cirka 10 år ældre og klogere af det her!”

Selvterapi

Irina Babenko har set serien Influencers, men kun én gang. Hun skal ikke se det igen foreløbig. ”Jeg prøver at tænke på, at det måske kan gavne nogle andre. For selvfølgelig bliver jeg jo ked af at se det igen. Men nu er det derude. Og det er en form for selvterapi at se det.”

Det er ikke altid sjovt at lufte sit dirty laundry på tv, som hun kalder det. Men for Irina Babenko er det et spørgsmål om professionalisme. ”Det lyder måske lidt mærkeligt, men jeg tror ikke, det havde gjort en forskel, om der var kamera på eller ej. Det havde været det samme. Vi lever begge vores liv foran et kamera.”

Læs også: 10 piger fortæller, hvordan det var at finde sammen med deres ekskæreste igen