Kan du se disse 13 gysere UDEN af få chok?

Er du også typen, der får chok af gyserfilm? Og tør du se disse uhyggelige scener?

author
Freya Bjørnlund

Vi både hader og elsker de øjeblikke, hvor morderen pludselig står i døren, og hvor genfærdet dukker op bag skulderen. Er du også en af dem, der altid får chok af gyserfilm og uhyggelige serier? Sådan på den der måde, hvor du spilder popcorn ud over det hele og konstant sidder klar med en pude til at dække ansigtet. Yes, vi kender det. Det er jo SÅ svært at sidde stille, når en gyserfilm eller -serie er spækket med jump scares.
Vi har været nettet rundt, blandt andet hos Indiewire, Ranker og IMDb, og vi har samlet de 13 BEDSTE jump scares, vi nogensinde har set.

Måske spoiler vi en lille smule … Så er du advaret!

Læs også: 7 geniale gyserfilm, der er perfekte til en uhyggelig aften

1 Paranormal Activity 2

“Paranormal Activity” er et af de mest hårrejsende gyserfænomener i nyere tid. Overvågningsvideoer fanger ALLE de uforklarlige hændelser, som begynder at ske hjemme hos et ungt par. I toeren tror en familie, at de er ofre for en serie af indbrud. Men så sker det her:

 

Læs også: Denne Netflix-gyser kan rent faktisk gøre dig syg

2 The Conjuring

I “The Conjuring” forsøger to efterforskerne, Lorraine og Ed, at hjælpe en familie, som er plaget af en uhyggelig kraft i deres hus på landet. Det går cirka sådan her:

3 Se7en

“Seven” er god, fordi uhyggen kommer laaaangsomt snigende. Men ikke lige i DENNE scene … To politiefterforskere leder efter en morder, der bruger de syv dødssynder som motiv for at dræbe sine ofre. Her finder de liget af et offer, som er blevet straffet for sin dovenskab:

4 The Haunting of Hill House

Vi ELSKER Netflix-gyserserien “The Haunting of Hill House”, hvor vi følger en familie, som vokser op i USA’s mest berygtede og hjemsøgte hus. Her kommer to af de voksne søstre op at skændes under bilturen:

5 [Rec]

[REC] er en OND gyser. Den er ren fiktion, men den er tilsyneladende klippet sammen af optagelserne fra en journalist og hendes kameramand, som bevæger sig ind i et højhus, hvor indbyggerne begynder at opføre sig meget mærkeligt – næsten som dyr. Hen mod slutningen når de op på loftet:

6 Ringenes herre – Eventyret om ringen

Du lyver, hvis du påstår, at du ikke hoppede i sædet til den her. Frodo møder sin onkel Bilbo i elverkongeriget Kløvedal, og han har Bilbos gamle ring om halsen:

7 Insidious

Insidious forsøger onde ånder at tage magten over en dreng i koma. Nogle gange kommer de på besøg hos familien:

8 Friday the 13th

En flok teenagere er blevet slagtet ved Camp Crystal Lake. Og netop som den snu Alice tror, at hun er i sikkerhed, ja så:

Læs også: Her er de 6 bedste gyserfilm på Netflix

9 It Follows

“It Follows” følger vi teenagepigen Jay, som efter et knald bliver forfulgt af en mystisk, stor skikkelse. Det ser ud, som om forbandelsen “smitter” ved sex. Her kommer hun for alvor i problemer:

10 Børnehjemmet

Vi har stadig traumer efter den spanske rædsel “Børnehjemmet”, der som titlen antyder foregår på et tidligere børnehjem, hvor børnene synes at gå igen. Den her scene er VIRKELIG skræmmende … En ældre dame er blevet kørt ned i et trafikuheld, og familiemoren Laura prøver at hjælpe:

11 Mulholland Drive

Hvis du er typen, der aaaaltid for chok af gyserfilm, så vil du altså stensikkert også få det af denne. Det hele starter stille og roligt, da Dan genfortæller en uhyggelig drøm, han har haft:

12 Carrie

Efter outsider-teenageren Carrie har taget sin blodige hævn over sine mobbere, er hun selv død og borte:

13 Scream

Den her er 90’er-nostalgi, når det er bedst. Tjek lige masken:

Læs også: 10 film, du kan se på Netflix, der (næsten) indeholder lige så meget sex som en pornofilm