Katte- eller hundemenneske? Dét siger det om din personlighed

author
Mathilde Brandborg

I Danmark har 23 procent af alle familier hund, hvorimod 21 procent har kat. Hunden er altså mere populær end katten, men det er stadig de to dyr, der ruler toppen af statistikken i følge Dyrenes Beskyttelse. Og det er der ikke noget at sige til. Det er to fantastiske dyr, som bringer os meget glæde. Selvom begge disse dyr er populære roomates, lader det til, der er stor forskel på, om man er tilbøjelig til at vælge det ene eller det andet – altså, om man er et katte- eller hundemenneske.

Dette ofte omdiskuterede emne er nok forekommet dig før. Det lader til, at de fleste har taget stilling til, om de er et katte- eller hundemenneske. Men hvad siger det egentligt om dig, at du er det ene eller det andet? Ifølge Thought Catalog, er der nogle helt bestemte facts, der viser sig ved et katte- eller hundemenneske.

Hundemennesker er mere udadvendte og sociale end kattemennesker

Kattemennesker foretrækker at være alene, hvorimod hundemennesker holder af at dyrke deres sociale liv. De er også ofte mere dominerende og selvsikre end kattemennesker.

Kattemennesker er mere intelligente end hundemennesker

… Og det skal de nok minde dig om!

Kattemennesker er mere neurotiske

Det viser sig, at det ligger mere til kattemennesker at være plaget af angst og neurotiske tendenser. Måske er det, fordi deres kæledyr er dårlige til at give dem bekræftelse …

Læs også: Har du lyst til at forlænge forelskelsen? Så er det en hundehvalp, der skal til

Kattemennesker bor oftere alene og i lejligheder

Et studie har vist, at kattemennesker tre gange oftere bor alene end hundemennesker. Derudover er det oftest singlekvinder, der har katte.

Hundemennesker er som regel mere konservative

Jep. Hvis du er hundemenneske, værdsætter du traditionelle værdier mere.

Hundemennesker følger oftere reglerne

På den måde minder de lidt om hundene selv – de gør oftere, hvad der bliver sagt.

Kattemennesker er mere fordomsfrie

Og så er de også mere eventyrlystne, kreative og kritiske over for viden. Hundemennesker er, ligesom hundende selv, mere tilbøjelige til at tro på, hvad de hører.

Kattemennesker er mere sensitive

Der skal altså ikke så meget til at påvirke kattemennesker, som til at påvirke hundemennesker.

Læs også: Dit stjernetegn afslører, hvilken katterace du er

Hundemennesker er mere maskuline end kattemennesker

Du synes måske også, at katte som regel ligner hunner, hvorimod hunde ofte ligner hanner. Det kan man overføre på ejerenes personligheder.

Hundemennesker kan tolerere kattemennesker – kattemennesker HADER hundemennesker

Det gælder også, når der snakkes anskaffelse af et kæledyr. Hundemennesker vil være tilbøjelige til at få kat, hvorimod kattemennesker bestemt IKKE vil have hund.

Katte- og hundemennesker har ofte meget forskellig humor

Kattemennesker holder af sofistikeret og ironisk humor, der er bygget op over kloge ordspil. Hundemennesker griner af folk, der slår prutter og slår sig i ‘fail videos’.

Kattemennesker er mere selvstændige

Lidt ligesom det, vi sagde længere oppe i artiklen.

Hundemennesker søger fællesskab, hvorimod kattemennesker søger mere nære relationer

Det vil sige, at hundemennesker holder af at gå ture og møde andre mennesker, hvorimod kattemennesker ofte har det godt med at sidde hjemme og ae deres katte.

Læs også: 16 grunde til, at du bør anskaffe dig en kat