Prøv en anderledes cheesecake med øl

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Der er MANGE gode grunde til at drikke øl. Faktisk bliver det ligefrem anbefalet at drikke et par øl om dagen. Hvis du er i gang med at læse til eksamen, tænker du garanteret nogle af disse tanker. Eller også har du fundet på alle mulige geniale grunde til IKKE at læse til eksamen. Men måske har du brug for en lille overspringshandling? Så skal du da prøve at lave vores liiidt anderledes cheesecake med øl.

Du kan selvfølgelig også vente med at prøve at lave vores cheesecake med øl, til du HAR været til eksamen. Så er der forhåbentligt noget at fejre. Cheesecaken med øl vil sikkert også gøre sig godt til polterabender, fødselsdage – eller hvad med at lave den til din festivalcamp? Bare husk køletasken.

Vi ELSKER kage og vi ELSKER øl. Derfor skulle vi selvfølgelig prøve at lave denne cheesecake med øl.

Læs også: 8 sjove musthaves til jeres camp på sommerens festivaler

Se videoen her, hvor du kan se opskriften:

Cheesecake med øl

Hvem skal du prøve den her cheesecake sammen med? 🤪🍻

Posted by Shero sund on Thursday, May 23, 2019

Det skal du bruge

Opskriften passer til en springform på 18 centimeter

Til bunden:

  • 15 digestivekiks
  • 40 gram smeltet smør
  • 0,5 deciliter øl
  • Grøn frugtfarve

Til ostemassen:

  • 400 gram flødeost
  • 1 deciliter sukker
  • 3 deciliter fløde
  • 4 spiseskefulde øl
  • Gul frugtfarve

Pynt:

  • Grøn krymmel eller andre grønne, spiselige ting. Vi brugte grøn bland selv-slik

Sådan gør du

Tag dine kiks og knus dem i en skål. Tilsæt smeltet smør, øl og frugtfarve og rør godt rundt. Tag en springform og klip et stykke bagepapir til, så det lige dækker bunden af springformen. Kom din kiksemasse i springformen, og pres godt sammen.

Hæld fløde, øl og sukker i en skål, og pisk til det er godt stift. Tilføj Philadelphia og pisk lidt mere. Tilføj frugtfarve, og pisk lidt mere. Fordel ostemassen over din kiksebund, og stil den på køl i minimum fem timer. Gerne længere. Du kan også stille den i din fryser, hvis det kniber med tiden.

Når den skal spises, tager du din cheesecake ud af springformen og anretter den på et fad eller en stor tallerken. Husk at fjerne bagepapiret. Pynt den med dine grønne yndlingsting.

Serveres (selvfølgelig) med en øl til.

Skål og velbekomme.

Læs også: Sådan laver du mojito-cheesecake