SÅ mange timer skal I tilbringe sammen, før I kan kalde jer for veninder

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Det kan altså godt være lidt svært at få nye veninder, når man når over “skal vi lege?”-alderen. Men nogle gange sker det alligevel – og det er det BEDSTE. Om det så er gennem arbejde, studie eller noget tredje. Det er selvfølgelig også superfedt, når du stadig har din barndomsveninde tæt på. Men der er flere grunde til, at det er fedt at have mere end EN bedste veninde. Og måske din nye veninde kan ende i din venindegruppe?

Så hvor længe skal der egentlig gå, før du kan kalde nye veninder for RIGTIG gode veninder? Det har et universitet i Kansas forsket i. Det skriver Hello Giggles.

Læs også: Hvilken venindetype er du ifølge dit stjernetegn?

Sådan gjorde de

Forskerne udviklede en online platform, hvor deltagerne skulle svare på spørgsmål omkring deres venskaber. 355 personer, der var flyttet inden for seks måneder og ledte efter nye venskaber, blev udspurgt om deres nye venskaber. Her skulle de nye venskaber inddeles i fire kategorier: Bekendt, perifær ven, ven og tæt ven. Ud fra svarene undersøgte forskerne, hvor mange timer, der skulle til, for at gå fra en kategori til den næste.

Efterfølgende spurgte forskerne ind til 112 collegestuderendes nye venskaber og deres udvikling, siden de begyndte at studere. Da forskerne sammenlignede de forskellige svar, viste sig et klart mønster. Forskerne kunne nemlig udlede, at det tager mellem 40 og 60 timer at blive perifære venner, 80-100 timer at blive venner og over 200 timer, før man kan kalde sin for RIGTIG gode venner.

Sådan kan I blive nye veninder

Når du først har mødt en eller flere nye veninder, du gerne vil være RIGTIGE venner med, kan I gøre en masse forskellige ting for at komme op på de 200 timer. I kan træne sammen, hvis I er til det. Eller I kan tage i byen sammen og afprøve de her syv sjove challenges. I kan selvfølgelig også prøve at gennemgå denne bucket list med 30 ting, veninder kan lave sammen i løbet af året.

Læs også: 9 små ting, der adskiller en BEDSTE veninde fra en veninde