Har du svært ved at komme til tiden?

Hverdag

Så nemt kan du lære at komme til tiden

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den maj 31, 2017

Det er så trættende at høre på folk, der brokker sig over, at du kommer for sent. Jesus Kristus. Du ved jo godt selv, at det er lidt træls at vente på andre. Der var bare lige nogle ting du skulle nå. Men for at lære at komme til tiden, må man lære af de bedste. Lære af de punktlige mennesker. Dette er deres bedste tips.

Hav respekt

Respekt for andre mennesker og deres tid er noget af det første, man skal have, hvis det skal blive naturligt at komme til tiden. Når du bare kommer slentrende, når det passer dig (sådan virker det for andre), sender du et virkelig dårligt signal. Synes du ikke, at de mennesker, du har en aftale med, er noget værd? Er det kun din egen tid, der betyder noget?

Tænk i forberedelser

Inden du går i seng, så forbered så meget du kan til næste morgen. Find det tøj frem, du skal have på. Pak din taske. Kan du lave en madpakke på forhånd? Er der noget til din morgenmad, du kan forberede? Jo flere ting du gør i god tid, jo mindre stresser du, når tiden er knap.

Husk en buffer – eller ti

Giv altid dig selv ti minutter ekstra. Det kan jo være, at der er mange mennesker på cykelstien, at kæden hopper af, eller at DBS-toget er forsinket (surprise). Måske er det noget helt andet, der kommer i vejen, men ved at gøre mange ting ti minutter tidligere, skærer du faktisk mange forsinkelser væk.

Vær realistisk

Helt ærligt, så skal du altså til at være realistisk. Når det kommer til for eksempel transporttid, eller når du skal gøre dig klar til en fest, så skal du ikke være tidsoptimist. Det kan være ret stressfyldt, når du er ved at komme for sent. Du suser rundt, og så dukker du tit helt svedig op, og det er bare nederen.

Husk at sortere og smide ud

Hav styr på dine ting. Så skal du ikke bruge tid på at lede og lede og lede. Og læg altid dine nøgler samme sted, så bliver de ikke væk.

Hav ikke noget hængende

Svar nu bare på de mails og SMS’er, så snart du har læst dem. Udskyder du det, glemmer du det  enten helt eller så hober de sig op, og du føler ikke, at du har tid til at besvare dem grundigt nok. Og hey, der sidder faktisk nogen og venter på svar i den anden ende. Vi er tilbage ved første punkt igen.

Mere om