Sådan får du din mor til at leve ENDNU længere

Hvordan kan man mon få sin mor til at leve længere? Se her, hvad en undersøgelse viser.

author
Anja Bruneskjold

Det er ikke, fordi det altid kun handler om at spise sundt og få nok motion. En undersøgelse viser nemlig, at der er andre ting, der spiller en stor rolle, hvis din mor skal leve længere. Og her skal DU faktisk på banen.

Det kan godt være, din mor ikke er supergammel lige nu. Men derfor skal du altså alligevel sørge for, at I har et skønt forhold og husker at tilbringe tid sammen. Særligt, hvis du er flyttet hjemmefra. Der tager den ene dag nemlig hurtigt den næste, uden man har fået hængt ud.

Læs også: 8 spørgsmål, du skal stille din mor, inden du bliver 25

Din mor kan leve længere, hvis hun er social

En dag bliver din mor gammel. Sådan rigtig gammel. Det er ikke sjovt at snakke om, men det er desværre en realitet. Derfor er det særligt vigtigt, at du sørger for at have et tæt forhold til hende – og besøge hende ofte. Men derfor er det altså også ret smart, hvis du allerede nu forsøger at etablere et godt forhold til din mor. På den måde vil det højst sandsynligt vare ved. Og ja – så vil din mor faktisk kunne leve længere.

I en undersøgelse lavet på University of California er der altså noget, der tyder på, at alderdom og ensomhed i den grad hænger sammen. Selvom diverse sygdomme spiller en stor rolle, når man bliver ældre, er det altså ingenting sammenlignet med ensomhed. Man lever simplethen længere, hvis man har et socialt liv.

Læs også: Nanna: “Jeg er ensom, når jeg er sammen med mine venner”

Hun SKAL være social med dig

I undersøgelsen er det også tydeligt, at det er de næreste relationer, der betyder noget. Og her er det især deres børn (altså dig!) og børnebørn, der har mest værdi. Så der er altså ikke rigtig noget at rafle om … Inviter din mor på middag eller i biografen, så I allerede nu kan være sikre på at have verdens bedste forhold resten af livet. Og så du kan hjælpe din mor med at leve længere.

Læs også: 7 tegn på, at din mor er din bedste veninde