Sådan får du nemt råd til at rejse

sådan får du råd til at rejse noget mere

author
Søs Lytjohan

Lider du lidt af feber, altså rejsefeber, men det ser lidt stramt ud på kontoen? Med et par nemme tips og tricks kan du på et par måneder få råd til at rejse. Måske ikke lige en uge i Monaco, men du kan altså få en ret nice tur.

Læs også: 6 ting, du ved om din veninde, hvis I har rejst sammen

Hold øje, og vær fleksibel

Hvis du har mulighed for at være fleksibel med rejsedatoer, så kan det altså sagtens betale sig at være det. Tilbudsider som SPOTdeal har nemlig pakkerejser, hvor du nemt sparer et par tusinde – bare ved at kunne rejse på de tidspunkter, de udbyder. Det er da et kup i sig selv, ik’?

Køb det adskilt

Har du ikke mulighed for at være fleksibel med afrejsedage, så kan det være en god idé at købe flybilletter og hotel hver for sig.

Faktisk kan det nogle gange være billigere, hvis du ikke køber dine returbilletter i samme køb som din afrejsebillet. Men du kan godt købe dem to minutter senere. Og så har mange flyselskaber tilbud på flybilletter flere gange om året, så er du i god tid, kan du spare en del penge, hvis du går ind i tilbudsjagten.

Vælger du at leje et værelse eller en lejlighed med Airbnb, kan du også ofte spare en del penge i forhold til mange hoteller. Er du mere en klassisk hotelperson, så tjek lige nogle hjemmesider ud, der har samlet mange hoteller. De har også nogle gange tilbud.

Tip! Før du bestiller dit hotel, så tjek TripAdvisor ud. Her kan du blandt andet søge på hoteller inden for et bestemt prisleje og læse andre folks bedømmelser af stedet. På den måde kan du se, om der er et godt hotel til få penge.

Vent med en rundrejse

Er budgettet lidt stramt, så vælg en rejse, hvor du ikke skal bruge mange penge på transport. Det kan være en tur til Milano, Paris eller Palma, hvor du bare gerne vil se byen. Med et par gode sko, kan du gå byen tynd – det er også den bedste måde at se den på. Har du en app med en skridttæller, er det ret sjovt at se, hvor meget man egentlig får gået på sådan en tur.

Husk TripAdviser

Igen er TripAdvisor dagens helt. Det er nemlig sygt nederen at blive skuffet over maden på ens ferie. Du kan søge på restauranter i nærheden af dig inden for et bestemt prisleje og se, hvad andre synes om maden. Der kan du også finde gode lokale restauranter, som er megabillige.

Sælg ud

Har du penge i skabet? Det kan være tøj, sko eller andre ting, du bare ikke bruger længere. Måske har du en kommode, du faktisk er pænt træt af. Sælg det i stedet for at have det liggende. Du kan oprette en konto på Den Blå Avis, Trendsales og Tronodo – måske kan du nå at komme på et billigt loppemarked inden din rejse og få solgt det meste?

Det kan godt være, at du kommer til at sælge dine ting billigt, men husk, at det da trods alt er penge, du ikke havde i forvejen. Det er bedre, end dine ting bare samler støv, og så bliver få penge hurtigt til mange penge.

Drop to go og drinks

En af de største pengeslugere er de ting, du lige køber på farten. Din kaffe, en snack, drinks, når du er i byen. Ting, du måske ikke helt har brug for. Lav din kaffe hjemmefra, og tag den med i en termokop. Lav en pose gulerødder, du har med i tasken, så du ikke tømmer 7-eleven. Hvis du tænker, at du ikke vil gå glip af en bytur, så køb en billig vin, du kan drikke, inden du tager ud – og hold dig til vand, når du har ramt klubben – så får du også færre tømmermænd.

Lav en madpakke hjemmefra

Køber du mad i kantinen, eller snupper du en shawarma eller køber en dyr salat, der er lavet på forhånd, så løber det hurtig op. Du kan nemt lave frokost til flere dage og på denne måde spare flere penge. Hvis du ikke gider rugbrødsmadder, hvad så med lassagnerester, kyllingesalat eller nogle andre rester fra din aftensmad?

Behøver du nu det hele?

Ved du præcis, hvad der kører over betalingsservice hver måned? Giver du penge for noget, du egentlig ikke er så glad for eller har brug for? Det kan være et magasinabonnement, lydbøger, både Netflix og HBO.

Hvis du tænker lidt fremad, kan du hver måned lægge for eksempel 300 kroner til side. Du mærker det ikke rigtig i hverdagen og vupti, så har du et år senere et nice tilskud til en ferie. Så er det lige før, at ferien føles endnu billigere, end den egentlig har været.