Råd til ferie

Hverdag

Sådan kan du få dine venner til at betale for din rejse

Sponseret

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den juni 16, 2017

Alle jer, der ville ønske, I havde flere penge på kontoen – ræk hånden op! Alle jer, der shopper liiidt for meget – ræk hånden op! Alle jer, der synes, det med økonomi er lidt for kedeligt – ræk hånden op! Hvor mange gange rakte du hånden op? Jeg tør godt vædde med, at du rakte hånden op flere gange. For du har det sikkert ligesom mig. Det der med økonomi er ikke særlig spændende og ikke nok med det, er det svært at have overblik over, hvor mange penge du bruger.

Jeg elsker at bruge penge. Men jeg har også en lang liste af drømmerejser, som jeg jo rigtig gerne vil have råd til. Jeg vil derfor prøve app’en Lunar Way, så jeg kan få et overblik over min økonomi. Og det er altså uden, at det skal blive til sådan et kedeligt projekt med tørre excelark – for helt ærligt, det orker jeg sgu ikke. Jeg er typen, der er for utålmodig til at bruge lang tid på at sætte mig ind i noget nyt. Tingene skal helst bare køre som smurt – og gerne hurtigt, tak.

Ved første øjekast tyder det på, at Lunar Way er en god måde at komme rundt om de dilemmaer, som mange af os kender til i hverdagen. For kender du ikke også de her situationer?

Situation 1: Du har ikke råd til det, du ønsker dig

Der er mange ting her i livet, du ønsker dig. For eksempel den shoppetur til New York, du længe har drømt om. Men når du kigger på din konto, må du erkende, at pengene ikke rækker så langt. Det kender jeg i hvert fald. Derfor er jeg også ret vild med funktionen Fund Me, der basically går ud på at tigge penge fra familie og venner. Oh yes, du læste rigtigt. Men du kan gøre det på en langt mere charmerende måde i Lunar Way. Her laver du et fint lille opslag på Facebook eller sender det privat, hvor dine venner og familie kan hjælpe med at støtte med det beløb, de ønsker.

Her spørger jeg om hjælp til bland-selv-slik for hey – kan man nogensinde få for lidt af det? 

Situation 2: Du har købt alt for mange shots i baren 

Vi kender vist alle sammen situationen. Du er blevet fuld, og det betyder desværre, at du har lyst til at købe endnu flere drinks og shots. Du har derfor pludselig glemt, at du slet ikke har råd til det. Hvis du ikke kan styre situationen, så lav en aftale hjemmefra med din veninde. Ser hun dig stå og flage med dit visakort gentagende gange, skal hun få dig til fryse dit kort. Det er ret nemt i Lunar Way app’en. Du fryser kortet med et enkelt touch, og så er det midlertidigt spærret. Og så kan du jo også bruge funktionen, hvis du har glemt din pung i taxaen.

Jeg havde dog elsket, hvis det var muligt at forudbestemme, hvor mange penge man kunne bruge på kortet, inden man tog i byen, så kortet selv lukker sig midlertidigt ned. Men nu hvor din veninde alligevel er i gang med at holde øje med, om du skriver til din ekskæreste i din brandert, kan hun også godt liiiige hjælpe dig med det her, ikke?

Situation 3: Du er afhængig af at shoppe

Den der kriblen i kroppen, når man køber et nyt stykke tøj. Det er en fantastisk følelse. Men det er det bare ikke, når du nærmer dig slutningen af måneden, og du opdager, at du har meget få penge på kontoen, og at du nu skal leve af havregrød resten af måneden – ikke fedt. I app’en kan du hurtigt få et overblik over, hvad du bruger dine penge på. Det er for eksempel muligt at holde øje med, hvor meget du har brugt på cafébesøg, indkøb og shopping. Hvor smart er det ikke lige, at man rent faktisk også kan se butikkernes logo? Det giver et ret tydeligt overblik. I like.

Jeg bruger personligt funktionen til holde mit shoppeforbrug nede. Det er nemlig ret afslørende, når jeg klikker mig derind. Et lille tip fra mig til dig, kunne være at sige til dig selv, at du kun må shoppe for 1000 kroner om måneden. Så kan du nemt holde øje med løbende, hvor meget du har brugt indtil videre. Er det virkelig den bluse, du vil bruge dine sidste shoppepenge på? Aaaah, vel!

Situation 4: Du er dårlig til at spare op

Du synes, at det er langt sjovere at bruge penge end at spare op. Problemet er bare, at du også rigtig gerne vil købe den der dyre Guccitaske. Hmm, what to do? Det er en del nemmere at spare op, når du ikke lægger mærke til det, og det har app’en på en måde udnyttet. Du kan nemlig oprette et Goal, hvor du og app’en sætter penge til side. Eksempelvis kan den lægge 200 kroner til side til din opsparing hver uge, eller hvad med tyve kroner om dagen? Det lyder ikke af så meget, men når måneden er slut, vil du smile stort, når du ser din opsparing. Det er langt sjovere at spare op, når du ikke lægger mærke til det. Right?

Jeg må indrømme, at det med økonomi tydeligvis ikke behøver at være snorkkedeligt. Selvom jeg først lige skulle knække, hvad app’en gik ud på, var det virkelig nemt, så snart jeg kom i gang med app’en. Jeg vil altid elske at bruge penge, men nu kan jeg også sørge for, at jeg bruger de penge, jeg rent faktisk har. Jep, så overskuelig er Lunar Way.

Du får et visakort, når du henter app’en, og app’en har flere features. Det er dog helt sikkert ovenstående, jeg er vild med. Hvis du også vil have styr på din økonomi eller endnu bedre – få familien eller vennerne til at dække dine drømme, kan du hente Lunar Way her.

Mere om