szhirley

Hverdag

Szhirley: Du er noget værd. Tro på dig selv, så vil andre også tro på dig

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den april 12, 2018

Hver måned snakker vi med en kvinde, vi synes er megasej og inspirerende – en vaskeægte Shero, du ved She + Hero = Shero. Altså en sand heltinde. Meeeeeen nu twister vi det hele lidt op, for denne gang har vi hevet hele fire skønne Sheroes ind! De fire seje kvinder Szhirley, Lykke Sand, Mathilde Norholt og Julie Ølgaard er lige nu aktuelle med deres teaterforestilling “Mødre”, hvor der er plads til det hele og til alle. Vi er vilde med dem og deres humor! Læs med, og bliv inspireret.

Barbara Moleko er Månedens Shero

Hvad er den bedste kvalitet, en kvinde har?

Szhirley: Listen er uendelig, men vores omsorgsgen udvikles ofte en del tidligere end drenges/mænds, og vi er flittige til at bruge det i alle mulige situationer. Vi har ofte en finere ‘følelse’ – en ‘fornemmelse’ for andre, deres sindstilstand og behov.

Lykke: Vi kvinder er bedst, når vi tager os af hinanden. Støtter hinanden. Vi har en helt unik evne til at drage omsorg og give kærlighed.

Mathilde: At vi kan være blæksprutter. Vores hjerner er bygget sådan, så alting er connected. Og det giver et fantastisk flow, hvis man lærer at bruge det rigtigt. Desuden oplever jeg, at vi ofte aflæser vores medmennesker bedre, end det andet køn gør.

Julie: Kvinder er bare megaseje. Vi har en råstyrke, og samtidig kan vi rumme kæmpe empati, omsorg og kærlighed. Kvinder rocks!

Hvilken kvinde inspirerer dig?

Szhirley: Min mor, mine veninder, pigerne fra forestillingen og en hel masse vidunderlige kunstnere, politikere og seje skønne piger og damer, jeg støder på på min vej i hverdagen.

Lykke: Jeg har faktisk utrolig mange seje kvinder i mit liv! Og de er seje på hver deres måde. Nogle af dem er idérige iværksættere, som benhårdt tør gå efter deres drømme. Og nogle af dem beundrer jeg for deres kærlige og rummelige måde at være på.

Mathilde: Shit, der er jo så mange! Min mor, min svigermor, mine veninder. Mine fucking seje kollegaer! Min mormor og min farmor. De levede i en tid, hvor de ikke havde den ligestilling, vi trods alt har i dag (selvom der stadig er kampe, der skal kæmpes!). De jonglerede med mand og børn og nogle gange røvsyg hverdagstrummerum. Min mormor kunne have været blevet en forrygende kunstner/tegner, men det var der ikke plads eller tid til. Min farmor blev grinet af, fordi hun dyrkede yoga… men hun gjorde det hver dag alligevel.

Julie: Der er heldigvis mange kvinder, der inspirerer mig. De andre i forestillingen, Szhirley, Mathilde og Lykke, inspirerer mig dagligt, fordi de bare er pisseskønne, seje og fantastiske. Og min mor, som altid har været et kæmpe forbillede for mig. Og generelt kvinder, der tør stå ved dem selv og kæmpe for deres drømme og samtidig kunne rumme andre og være positive, empatiske og kærlige.

Hvornår føler du dig allersejest?

Szhirley: Når alt føles kaotisk, og man jonglerer med hverdag, børn og mand, eget imperium i opbygningsfasen, og man så sidst på dagen alligevel kommer i mål med mails, hygge og omsorg til familien – man rykkede sig på jobbet, lærte noget nyt om sig selv eller andre og så videre. Når man så sidder helt forpustet om aftenen, efter børnene er lagt, opvasken taget, vasketøjet ordnet, ting til næste dag er lagt klar, så kan jeg godt lige klappe mig selv på skulderen og synes, at jeg selv er lidt sej.

Lykke: Lige i øjeblikket føler jeg mig temmelig sej og uovervindelig, når jeg står sammen med Szhirley, Mathilde og Julie på scenen! Den energi, vi har sammen, er ret særlig og sådan en, man kun kan blive i godt humør af!

Mathilde: Når jeg har lært noget nyt. Om det er et nyt menneske i mit liv, jeg lærer at kende, eller det er et manuskript til en film eller forestilling. Eller når jeg indimellem er så heldig, at jeg føler, jeg har fået mere livserfaring. De der små eller nogle gange store visdomsåbenbaringer, man får, når man lærer af både sine fejl og sine mentale sår. Wisdom is power!

Julie: Når jeg selv opfører mig som de kvinder, der inspirere mig. Og så når min lille dreng er færdig af grin over mig. Så føler jeg mig sgu ret on top of the World.

Hvad kan du bedst lide ved dig selv?

Szhirley: Min for det meste positive tilgang til livet generelt. Og så er jeg de sidste par år blevet meget bedre til at trykke på den store ‘pyt-knap’.

Lykke: Jeg er ret god til at hygge. Invitere venner over til mad. Og sådan noget med at lave en kop te og sidde i sofaen med et tæppe.

Mathilde: At jeg er trofast og lytter. Trods min flyvskhed er jeg pisse trofast – det tror jeg efterhånden mine venner ved. Det håber jeg sgu.

Julie: Mit grin og min livsglæde, tror jeg. Især når jeg kan mærke, at den inspirerer andre til at gøre noget og få noget ud af deres eget liv.

Hvilket råd vil du give dit yngre jeg?

Szhirley: Tro på dig selv, og vid, at du er noget værd, også hvis andre prøver at overbevise dig om noget andet.

Lykke: Chill. Du behøver ikke at have så travlt. Og du behøver ikke bekymre dig så meget. Og ja, du finder drømmemanden en dag!

Mathilde: Stop med at bekymre dig! Det er spild af tid! Grin, dans, hav det sjovt! Sig ja til lidt flere fester og hæng ud-aftaler… Livet er en smuk og kaotisk gave! Og ja, stol på din intuition, ikke dine idealtanker!

Julie: Hahaha, lad vær med at bekymre dig så meget, og nyd dit liv. Og så husk at være rar mod ALLE – du kender ikke deres historie og ved ikke, hvor de kommer fra, og et smil eller varme kan ændre mere, end man tror!

Hvad er det pinligste, du har prøvet?

Szhirley: Hvad betyder pinligt?? Hahaha.

Lykke: Det der med at være pinlig… det var nok mest i teenageårene, at jeg syntes, at alt var pinligt. Med årene er jeg blevet sådan lidt mere ‘nå nå, det går nok’. Men for nogle måneder siden skulle jeg rigtig netværke til en premiere og gik over til ham, jeg troede var instruktøren på filmen, og lykønskede ham hjerteligt. Det viste sig så overhovedet ikke at være ham, men en eller anden random dude, der tilfældigvis også var til premieren.

Mathilde: Haha, uh mange ting. Ofte er det mest min lettere sociale angst, der skaber en akavethed… og det er noget fis!

Julie: Hahaha, jeg er pinlig dagligt, så listen er uendelig. Heldigvis griner jeg af det. Livet er sgu for kort til at blive pinlig. Det går jo nok det hele…

Hvilket råd vil du give Sheros læsere?

Szhirley: Lidt det samme råd, som jeg chantede og stadig chanter for mig selv. Du er noget værd. Tro på dig selv, så vil andre også tro på dig.

Lykke: Alting er en fase. Og faser går over (citat fra vores forestilling “Mødre”).

Mathilde: Smil! Vi smiler sgu så sjældent i Danmark. Smil til dig selv i spejlet om morgenen, du er pragtfuld, som du er. (Jo du er!). Smil til din roomie, kæreste, forældre – eller hvem du måske bor sammen med. Smil til din nabo og folk på gaden! Ja, også folk på gaden! Og det er ikke noget, jeg bare nævner, fordi jeg er jubelidiot eller er blevet mor og måske lettere sentimental. Undersøgelser viser, at karma passer. Altså hvis du er høflig og venlig (og smiler til andre, vil jeg her tilføje, haha), så får du en lettere dag, og dit stressniveau falder… just saying.

Julie: Hjælp og støt hinanden, og lad være med at dømme andre. Vi er blevet for hurtige til at dømme og løfte pegefingeren. Lad os for fanden finde empatien og smilene frem og hjælpe hinanden til at få et bedre og varmere liv – sammen!

Har du også læst?

Mig og min tinderbaby: Jeg er ikke bleg for at snakke om sprækkede tissekoner, hæmorider og skedesvamp

Helse Matilde: Jeg synes, det er mega sexet, når en kvinde kommer ind i et rum og bare ejer det