Der er nogle ting, du ikke skal sige til din veninde, der er blevet fyret.

Hverdag

Ting du aldrig bør sige til din veninde, der er blevet fyret

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den juni 12, 2017

Du mener det godt, for du synes selvfølgelig, at din veninde er megasej – en rigtig Shero – som burde kunne få lige det job, hun vil have. Altså hun er en heltinde i dine øjne, det er alle dine skønne veninder jo. Fordi du vil hende det bedste, kommer du med et par råd eller kommentarer, for at hjælpe hende på vej. Selvom hjertet er det rette sted, er der nogle ting, som bare er en dårlig idé at sige.

Slow down woman

Hun er lige blevet fyret, og det er altså ikke den fedeste følelse, at folk omkring hende begynder at snakke om jobsøgning og kommer med gode råd dertil. Lad hende lige bearbejde hele situationen, inden du begynder at lege karriererådgiver. Så er det bedre bare at lytte til hende. Vent med de gode råd, til hun spørger, eller hun er begyndt på sin jobsøgning.

“Megafedt med så meget fritid”

Jo jo, vi kan vist alle lide at have fri, og du prøver jo bare at være positiv. Men det kan altså være enormt stressende at stå uden job, fordi man ikke ved, hvornår man får et nyt. Det er for eksempel ikke fedt at være jobsøgende over et halvt år. Så har man ligesom haft nok fri. Og det meste af den tid, man normalt ville være på arbejde i, bliver alligevel brugt på forskellige former for jobsøgning og networking.

“Der er en mening med det hele”

Igen er vi tilbage ved det positive. Det er godt at være positiv, meeeen slap nu af. Er der en mening med, at hun er blevet fyret? Er du måske synsk? Måske var chefen bare lidt en nar, måske var der en sparerunde. Og ja, der venter noget godt forude. Du prøver at være støttende, men det er du ikke rigtig ved at sige dette. Det kan måske åbne op for nye muligheder, hun ikke havde set ellers, men det er vist også det.

Personlig jobagent

Det er ikke nok, at et eller andet nice firma søger medarbejdere – de skal jo søge medarbejdere, som din veninde er en potentiel kandidat til. Så når hun har bearbejdet sin fyring, så kan du begynde at spørge hende, hvad hun søger ved et nyt job. Støder du så på et jobopslag, der matcher hendes kriterier, så kan du fortælle hende om det. Det er jo ligegyldigt med irrelevante stillingsopslag, og en dårlig idé at skyde i blinde.

 

Kilde: Purewow

Mere om