5 ting, du aldrig skal gøre i sengen

Det er ikke så smart at spise i sengen

author
Søs Lytjohan

Ser du Netflix i sengen? Tjekker du din mobil som det sidste, inden du lægger dig til at sove? Ligger du nogle gange og smovser kager, fordi den bare smager lidt bedre, når du er under dynen? Altså, hvem gør ikke nogen af de her tre ting, for det er da virkelig noget af det bedste. Desværre bør du lade helt være med at se Netflix, tjekke mobil og spise i sengen. For din seng bør være det sted, hvor du får energi til en ny dag. Ikke hvor du laver alt muligt andet gøgl eller klamme ting for den sags skyld.

[banner]

Cake cake cake

Hvem kan nogensinde få nok af kage? Kage er der altid for dig. Når du er ked af det, når der er noget, der skal fejres eller bare på en ganske almindelig lørdag aften. Desværre er der en ulempe ved kage, når du spiser det i sengen. Faktisk bare generelt når du vil spise i sengen.

Krummer du lidt, ender der lidt æblesaft på dynen, eller får du ikke lige flyttet sodavandsdåsen fra sengebordet med det samme, så tiltrækker du myrer, fluer og andre små dyr, der har en sød tand. Og sådan nogle vil du ikke dele seng med, vel? Det er vist ikke heeeelt godt at spise i sengen.

Din favoritarbejdsplads

Tanken med at hive bærbaren med i sengen og gøre arbejde eller skolesager lidt hyggeligere virker umiddelbart som en god idé. Desværre er det bare slet ikke sådan virkeligheden forholder sig. For helt ubevidst ender du med at forbinde din seng med en masse arbejde, der ligger og venter på dig – og ikke med afslapning, søvn og velvære, som er meningen.

Derfor skal du altid rykke dit arbejde hen til dit skrivebord eller spisebord, så sengen er forbeholdt hygge og søvn.

Binger amok

Af en eller anden årsag så flyver tiden, når vi ser gode serier. Og bliver du fanget af en, så vil du hellere ligge i sengen og se den end at ses med pigerne. Så ikke nok med at du bliver lidt asocial, når du skal gense alle episoder af Gossip Girl, så ødelægger det altså også din nattesøvn.

Grunden til det er faktisk simpel. Det konstante skift af billeder stimulerer din hjerne og sætter den på arbejde, når den egentlig skal blive træt og få lyst til at sove. Hvis du ser noget, der er lidt nervepirrende eller uhyggeligt, kan du faktisk ende med at sove dårligt og uroligt. Det er bare ret nederen, ik’? Faktisk bør du slukke for fjernsynet en time inden, du vil sove, og læse en bog i stedet, så du undgår stimuli fra dit fjernsyn.

Stalker på Instagram

Du skal lige se diverse feeds igennem på de sociale medier, inden du lægger dig til at sove. Det fungerer lidt som en slags godnatlæsning for dig. Men sandheden er bare, at så hyggeligt er det slet ikke for din krop. Lyset fra din telefon gør dig frisk og fortæller din krop, at det slet ikke er sengetid. Når du lægger dig til at sove efter en halv times stalking, får du sværere ved at nå en dyb søvn, og du er trættere dagen efter. Og faktisk kan det også dræbe sexlivet lidt.

Det sidste sted at skændes

Synes du, at din kæreste har været lidt irriterende hele dagen, og har han slet ikke opfattet de hints, du har kastet efter ham? Og kulminerer det, når I lægger jer i sengen, og du tager diskussionen op, som ellers bare har ligget og ulmet hele dagen? Det er et stort no no at skændes, når det er sengetid.

Har du ikke har kunnet tage dig sammen til at sige, hvad du virkelig har tænkt i løbet af dagen, så skal du altså holde mund. Læg dig i stedet ind til ham, så din hjerne udskiller endorfiner – det får du en bedre nattesøvn af. Og hvem ved, måske vågner du op og synes, at det var dybt latterligt, det du var lidt muggen over i går. Nogle gange skal du bare tage dig lidt sammen.