10 ting, du kender, hvis du oprindeligt er fra provinsen

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Måske du stadig bor i din hjemby? Eller har du for længst spredt vingerne og fløjet til storbyen? Hvis du oprindeligt er fra provinsen kan du stensikkert genkende nogle af disse ting.

Læs også: 10 ting, du helt sikkert kender, hvis du har siddet i kassen

1. “Kender du ikke …”

Folk fra større byer forventer, at I alle kender hinanden. Så deres grandonkels fætters barn bor, hvor du oprindeligt kommer fra. Ham MÅ du jo kende … Når sandheden skal frem, så kender du ham, har detaljer om hele hans familie – og I er faktisk selv i familie langt ude. Jep, det er en klassiker, hvis du er fra provinsen.

2. Der er langt til ALT

Der er bare længere mellem tingene, hvis du kommer fra provinsen. Derfor fik du da også kørekort på slaget, da du blev 18 år. OG du har allerede ejet og skrottet de første tre gamle biler.

3. Offentlig transport er en B****

Der hvor du kommer fra, går bussen hver anden time. Der ER grund til at løbe. Til gengæld griner du af københavnerne, når de løber efter metroen.

Læs også: 7 ting, du garanteret ALTID lyver om, når du sexter

4. Klokken 22 er point of no return

Du SKAL være sikker på at have købt rigeligt med sprut og cigaretter til festen. For efter klokken 22 har ALT lukket.

5. Åhhh, den barndom

Solen skinnede hele sommeren, om vinteren kunne I kælke i flere meters sne, og I legede ALTID udenfor.

6. Copy paste

Der er bare kun et vist udvalg af tøj i byens tre tøjbutikker. Derfor skulle du skynde dig for at være den første i det nyeste tøj … Tre dage senere gik alle de andre også i det.

7. Paradise-stemning

Det var umuligt at kysse med en fyr, som ikke allerede havde kysset med mindst tre i din omgangskreds. Ikke blot havde alle været sammen, men ALLE vidste også ALT om hinanden.

8. Hjem til jul

Når du er hjemme hos de gamle til jul, står den altid på bytur første eller anden juledag. Stedet har ændret navn ti gange, siden du flyttede hjemmefra. MEN musikken er stadig den samme som dengang. OG du møder alle dine gamle venner fra børnehaven, folkeskolen og alle dem du kyssede med bag gymnastiksalen i ottende klasse.

Læs også: 3 sexstillinger, der SLET ikke er så fede, som alle siger

9. Kæresten på sightseeing

Du har din nye kæreste, som ikke er fra samme by, med hjem til forældrene første gang … Og han skal da på sightseeing. Hele byen, din gamle folkeskole, der hvor du fik det første kys og en smut forbi dine bedsteforældre til kaffe kan klares på under en halv time.

10. A walk down memory lane

Lige meget hvor du kigger hen, er der minder: Dengang du brækkede dig i busken foran din venindes hus til din første fest. Der hvor du lærte at køre på cykel. Og stedet, hvor du fik din første kæreste.

Læs også: 13 ting, du kender, hvis du har store bryster