Veninder, der drikker sammen, har det bedst sammen

Hvem er din drinking buddy?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Din bedste veninde. Hende, der er der, når du har kærestesorger. Og da du syntes, at det var lidt hårdt at flytte hjemmefra. Og i alle de andre situationer, hvor hun cementerede, at I vil være bedste veninder for evigt. Og I er sikkert også den type BFF’s, der drikker sammen.

Am I right? Fra grineren tequilabranderter til lange snakke på toiletter – og åndssvage (men sjove) challenges i byen.

Hvis du og din bedste veninde drikker sammen, har I fat i den lange ende. I hvert fald ifølge en fransk undersøgelse. Det skriver Elite Daily.

Læs også: 7 venindetyper, du kender fra din egen venindegruppe, når I er i byen

Sådan gjorde de

Et hold forskere i Paris spurgte 150.000 franskmænd om deres drikkevaner. Her blev de opdelt i fem grupper, alt efter, hvor meget sprut de indtog dagligt. En af grupperne blev kaldt “moderate drikkere”. Og vi må gå ud fra, at moderat i denne sammenhæng kan oversættes til folk, der drikker med måde. Du ved. Typerne, der godt kan nyde nogle glas vin, men som ikke går og er shitfaced en random onsdag morgen.

De her moderate drikkere var også den gruppering, der havde størst tendens til at leve et aktivt og meget socialt liv med mange venner. Og faktisk slog de moderate drikkere også ud, som nogle af de generelt mest lykkelige mennesker i den store undersøgelse.

Alt med måde, ikke?

Ifølge undersøgelsen var de personer, der drikker med måde, de lykkeligste og mest sociale med flest venner. Lyder det som dig? Så har du fat i den lange ende. Så kan det godt være, du kalder din veninde for Stive-Lis efter en ordentlig druktur. Og måske er du enten din venindegruppes drama queen eller partyqueen, og så griner I lidt af dét.

Men faktum er, at det faktisk er GODT for jer at drikke sammen. Og en ordentlig bytur er selvfølgelig TOTALT i orden nogle gange. Så længe, at det ikke bliver hver dag. Så hellere holde byturene til weekenden og ellers nyde et par glas vin med din bestie i hverdagene.

Læs også: 3 fordele ved at drikke vin hver aften