Venindetur: Tag på julemarked i udlandet

Forslag til at tage på julemarked i udlandet

author
Emilia Jacobsen

Er det ikke på tide med en lille, hyggelig venindetur? Det er bare om at tage din veninde under armen og så af sted. I skal nemlig rigtig julehygge, fordi I skal på julemarked i udlandet. Vi giver dig her vores bedste bud på forskellige julemarkeder, I kan tage på i udlandet. Vi har selvfølgelig tænkt på, at det ikke skal være så langt væk, OG at det ikke skal koste så meget.

Læs også: Jule-bucket list: 20 ting, du og din veninde skal lave i december

Lübeck

Har du mon hørt om julemarked i Lübeck? Min veninde gav mig for et par år siden en tur til Lübeck i fødselsdagsgave, og det var altså bare den perfekte venindetur fyldt med julehygge. Og så er det MEGAlet at komme derhen. Fra Sjælland kører der busser direkte dertil. OG det er inklusiv et stop i grænseshoppen – så der er gode muligheder for liiige at fylde depoterne op.

Det er superhyggeligt at være på julemarked her, og det er selvfølgelig rigtig tysk – lige som et julemarked skal være. Der er masser af flot julepynt, I kan købe med hjem, og så er der selvfølgelig proppet med julesnacks, I bare MÅ spise.

Hamburg

Vi bliver lige lidt i det tyske. Julemarkedet er vel nu engang fra Tyskland, er det ikke? Det er i hvert fald den slags julemarkeder, vi ser over hele verden, selv i Danmark. Så mon ikke de fleste har fået inspiration herfra.

I Hamburg finder I flere julemarkeder, der er et besøg værd. Turen her handler jo udelukkende om julemarkeder, så det er bare med at lave en liste over, hvor I skal hen, og hvor mange I skal nå. I kan jo enten vælge at tage en på en endagstur dertil eller snuppe en enkelt overnatning, så jeres ben ikke bliver HELT smadrede.

Malmø

Vores kære naboland er SÅ tæt på os, at det simpelthen ikke kunne være lettere at tage derhen. Pak nogle snacks og noget underholdning, hop i toget, og vupti – så er I der, før I ved af det. I har faktisk flere valgmuligheder, når det kommer til transport. I kan nemlig også vælge at tage bussen derhen – det er helt op til jer.

Malmø emmer af jul i november og december måned, så det er et oplagt sted at tage hen for at julehygge. Byen er heller ikke særlig stor, og det gør den perfekt til en endagstur, hvor det ikke tager særlig lang tid at nå rundt om det hele. Endnu bedre er det jo, at den svenske krone er virkelig lav for tiden – det kan være, det er her, julegaveshoppingen skal ordnes?

London

En lille weekendtur til London er helt klart det værd i december – den står nemlig på fuld julehygge med flere forskellige julemarkeder at vælge imellem. Et af de rigtig gode og store er Hyde Park Winter Wonderland, der giver de den altså virkelig gas med boder og julelys over det hele. Det ER bogstavelig talt et winter wonderland.

Hyde Park Winter Wonderland-julemarked i London 2016.

Der findes mange andre hyggelige og lidt mindre julemarkeder rundt omkring i London, I ikke må gå glip af. For eksempel burde I tage et smut til Camden Lock. Her plejer der til hverdag at være hyggelig boder, men i december omdannes markedet til et julemarked, hvor der er rig mulighed for gaveshopping og at komme i den vildeste julestemning.

Psst! Ved de forskellige julemarkeder i London kan I også ofte snuppe en tur på en skøjtebane, de har anlagt til lejligheden. Hvor hyggeligt er det lige?

Berlin

I slipper ikke uden om endnu en tysk by, nemlig hovedstadet Berlin. Her er der altså også proppet med julemarkeder. Jeg har blandt andet selv været på julemarkedet på Charlottenburg slot. Det er gigantisk og helt vildt hyggeligt. Det emmer af julestemning og tyske julegodter. Der findes også en hel del julemarkeder forskellige steder i centrum, som alle minder lidt om hinanden, men som virkelig er en tur værd til Berlin i december. Nogle af dem er gratis, mens andre koster et par Euro, men det er altså de 10-15 kroner værd.

Prag

Jeg har kun været i Prag en enkelt gang, og det var ikke i julen. MEN det siges altså, at verdens bedste julemarkeder findes i Prag. Så hvorfor ikke tage af sted? Der er jo også vanvittig billige øl i Prag – så man kan jo slå to fluer med ét smæk. På torvet i den gamle by er det allerstørste julemarked, som viiiiirkelig ser hyggeligt ud. I MÅ også prøve at tage derhen, når mørket er faldet på, for her lyser juletræet op med hundredevis af lamper.

Julemarked i den gamle by i Prag 2015.

Læs også: Sådan får du nemt råd til at rejse

Er det nødvendigt at tage på julemarked i udlandet?

… I kan sagtens blive hjemme i lille Danmark. Her er nemlig også proppet med julemarkeder. Snup for eksempel nogle af storbyerne – Odense, Århus, København, Aalborg. De garanterer i hvert fald altid julehygge på højeste volumen. Tag godt med tøj på, og hyg jer sammen. Husk nu, at det gælder om at spise masser af julesnacks, drikke varm kakao eller gløgg og bare nyde den julede og hyggelige stemning. Så kan I jo altid tage på julemarked i udlandet næste år.