En god opskrift på brunsviger

Hverdag

VIDEO: Snasket brunsviger med mørk øl

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den april 13, 2018

Du er landet det helt rigtige sted, hvis du leder efter en opskrift på brunsviger. Her får du nemlig den lækreste og mest snaskede brunsviger. Vi har dog twistet den klassiske brunsviger lidt op og tilføjet en lækker mørk øl til både dej og remonce. Det er i den grad en succes og klart noget, du burde prøve!

 

Det skal du bruge

Dej
25 gram gær
0,5 dl mælk
1,5 dl mørk øl
1 æg
1 spsk sukker
50 gram smør
En knivspids salt
5 dl mel

Remonce
150 gram smør
1 dl mørk øl (tilføj mere efter smag)
4,5 dl brun farin

Sådan gør du

Start med at lave dejen. Varm mælken i en gryde eller i mikroovnen. Rør gær ud i den lune mælk. Tilsæt den mørke øl og herefter de øvrige ingredienser. Rør godt rundt, til dejen er samlet og smidig.

Tag en lille bradepande, og beklæd den med bagepapir. Fordel dejen udover bradepanden med hænderne – væd eventuelt dine fingre med lidt vand eller mælk for at gøre det lettere. Lad dejen hæve en halv times tid.

Nu skal du til remoncen. Snup en lille gryde, og put dine ingredienser heri ved middel varme. Rør rundt. Tilsæt mere øl efter smag.

Tag din bradepande med dejen på, og lav fordybninger i dejen, hvor remoncen kan lægge sig. Fordel nu din remonce over dejen – det gør ikke noget, hvis det løber og søber lidt. Masser af remonce er med til at gøre din brunsviger godt snasket. Sæt nu bradepanden i ovnen, og giv den 20-25 minutter ved 200 grader.

Vupti, så er der lækker og snasket brunsviger med en delikat smag af mørk øl. Server den for dine lækresultne gæster, eller nyd den helt selv. Enjoy!

PRØV OGSÅ: Romkugler, du kan blive fuld af eller Sådan laver du skildpaddemuffins