10 fyre indrømmer, hvorfor de var utro

Er han utro? Så kan der være flere grunde

author
Emilia Jacobsen

Vidste du, at en ud af fire danskere er utro? Den er god nok. Men hvorfor i det hele taget tage skridtet og såre ens partner ved at være utro? Så hvorfor er han utro? Der findes mange forskellige grunde, og hvis du klikker videre, kan du læse ti af slagsen.

Læs også: Her er grunden til, at folk i lykkelige forhold er utro

1 Fanget

“Jeg følte mig fanget i mit tidligere forhold. Det er ikke en undskyldning for, at jeg var utro, det ved jeg godt. Men jeg følte virkelig, at jeg ikke kunne forlade forholdet, selvom jeg gerne ville. Jeg mødte en, som virkelig viste mig mine værdier og hjalp mig gennem det. Vi var sammen i flere år efterfølgende, men det er noget, jeg stadig har det skidt med.”

2 Useriøs

“Jeg har været utro mere end én gang. Og det er, fordi jeg aldrig rigtig har følt, at jeg har givet mig helt hen i et forhold. Jeg har aldrig været en seriøs kæreste utro. Men jeg får ikke dårlig samvittighed over, at jeg er sammen med en anden, hvis jeg bare dater en. Specielt hvis jeg ikke kan se en fremtid med hende.”

3 Vinderen

“Jeg var ung, og vi gik på forskellige skoler. Jeg overbeviste mig selv om, at hun alligevel ville være mig utro også. Så derfor tænkte jeg, at hvis jeg gjorde det først, kunne det ikke såre mig, hvis hun gjorde det. Jeg havde det altid lige i baghovedet, så jeg kunne fortælle hende det, hvis hun pludselig sagde, at hun havde været utro. Når jeg tænker tilbage, var det virkelig en usund og umoden måde at se tingene på.”

4 Bad romance

“Dengang jeg var utro, var det, fordi det var ‘sejt’. Det var det, der betød noget. Men når jeg ser på det i dag, er der en helt anden grund. Ærligt, så var det, fordi jeg havde et virkelig dårligt syn på forhold generelt. Mine forældres forhold, mine tidligere forhold, alt. Jeg følte bare ikke, de ville komme til at holde, så jeg gad ikke gøre mig umage.”

5 En vej ud

“Jeg var fuld, og hun var lækker. Jeg vil ikke lyve – jeg så det egentlig mest som en vej ud af mit forhold.”

6 Bekræftigelse

“Jeg var utro af mange omgange et stykke tid, fordi jeg havde brug for det. Jeg havde brug for bekræftigelse. Jeg havde brug for at vide, at nogen havde brug for mig. Når jeg var i et forhold, følte jeg, at jeg allerede havde ‘vundet’, og det fik mig til at føle mig rastløs. Jeg havde en masse problemer, jeg skulle arbejde med.

7 Noget for noget

“Jeg var utro, fordi hun var utro. Vores forhold varede ikke særlig længe – surprise!”

8 Ubevidst

“Jeg lover, at jeg ikke er en nar eller noget i den stil. Jeg så lidt til en, jeg havde mødt på Tinder. Det var rimelig stille og roligt. Jeg kunne godt lide hende, vi havde det sjovt, og jeg var lige kommet ud af et lang tørkeperiode efter et dårligt break up. Jeg troede, hun tog det lige så stille og roligt.

Jeg mødte en anden pige (min nuværende kone), da jeg var i byen en aften. Der var kemi med det samme. Jeg droppede hende den anden, og hun blev så sur og ked af det. Jeg havde det så skidt. Jeg vidste helt ærligt slet ikke, at jeg havde været ‘utro’. Men hun havde altså set vores dating, som om vi var i et forhold allerede. Jeg har det stadig ret skidt over det.

9 Udveksling

“Jeg datede en pige, som var skøn. Hun gjorde mig glad, og jeg havde ingen klager omkring vores forhold. Hun skulle på udveksling, og i den periode kunne vi se ikke se hinanden. Det her er nogle år siden. Vi brugte email osv., men det var jo ikke sådan, at vi kunne tale sammen hele tiden. Imellemtiden mødte jeg drømmekvinden. Men jeg kunne så ikke komme i kontakt med hende, jeg datede for at gøre det forbi.

Jeg gad jo ikke gøre det over email. Jeg ville rigtig gerne ringe og snakke med hende om det og vise en form for respekt. Det tog en hel uge, før jeg kunne snakke med hende. Og så blev hun ikke engang sur… For hun havde virkelig nydt sig selv, sine medstuderende og sin udveksling. Så det hele gik jo, men jeg var altså utro en hel uge.”

10 Over and out

“Jeg er utro, når jeg føler, at forholdet er gået i stå eller på vej dertil. Altså, det er ikke sådan med hvert forhold, men det er sket en håndfuld gange, at jeg har været utro, når tingene ikke gik så godt. Jeg ved ikke præcis hvorfor, ærlig talt. Måske er det min måde at forsikre, at tingene er ovre i stedet for at prøve at arbejde med forholdet.”

Kilde: Cosmopolitan