10 mest almindelige årsager til, at folk slår op

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Du kan helt sikkert godt regne ud, at der findes tusindvis af grunde til, at folk slår op. Men hvilke er egentlig de mest almindelige? Det har datingsitet WhatsYourPrice undersøgt ved at spørge 100.000 af deres medlemmer om, hvad årsagen til deres breakup har været.

1 Utroskab

Det tyder på, at utroskab er noget, der i den grad får folk til at slå op. Hele 54 procent af personerne fra undersøgelsen mener, at utroskab i nogle tilfælde faktisk godt kan forsvares. Nogle gange kan man se på sin kæreste, om han er utro – men det er på ingen måde sikkert, så det er en ret god idé lige at holde igen med beskyldningerne. Til gengæld er der vist ingen tvivl om, at utroskab er skyld i en masse forliste forhold.

2 Dårlig sex

Yes, du læste rigtigt. Desværre er der så mange derude, der lever i et forhold, hvor sexlivet simpelthen er så ringe, at de slår op. Måske ER der faktisk noget, man kan gøre for at spice sexlivet op – og måske undgår man at slå op.

3 Jalousi

Det kan næppe komme som en overraskelse, at jalousi er på listen over grunde til, at folk slår op. Nogle gange går ‘jaloux’ og ‘kontrollerende’ hånd i hånd, og så er det, som om tingene bare ikke kan reddes.

4 Penge

Det er ingen nyhed, at par skændes om penge. Og primært handler det i virkeligheden om kommunikation omkring det – eller mangel på samme. Derfor er det virkelig vigtigt, at du kan tale med din partner om dine pengesager, så I undgår at blive uvenner og gå fra hinanden.

Læs også: 8 forfærdelige breakup-historier

5 Familieforskelligheder

Nogle gange kan det virkelig være en dealbreaker, hvis jeres familier er alt for forskellige. For måske minder jeres værdier på ingen måde om hinandens. I skal altså være rummelige og i stand til at sætte jer i hinandens sted, så det ikke ender i voldsomme skænderier.

6 Vægt

Det er faktisk ikke unormalt at slå op med sin kæreste, hvis han tager på i vægt. Men umiddelbart burde det jo slet ikke ændre hans personlighed …

7 Dovenskab

Det er de færreste, der har et kæmpe problem med en partner, der sætter stor pris på afslapning. Men det er altså en hårfin balance.

8. For klæbende

Det er ikke sikkert, at ens partner føler sig som en klæbende type. Men det der med konstant at ringe, hele tiden at ville hænge ud OG samtidig let blive sur, hvis den anden siger fra … Suk. Det kan bare være for meget for nogle. Og derfor er det altså også på listen over grunde til, at folk slår op.

9 Renlighed

Det er, som om ingen nogensinde har brokket sig over en fyr, der var overdrevet ren og velsoigneret. Hvis han konstant springer over, hvor gærdet er lavest, skal han måske bare have det at vide. Det er så ærgerligt at smide et forhold på gulvet bare på grund af lidt snavs.

10 Nærighed

Det er jo reeet fornuftigt at passe på sine penge. Men det kan virkelig være ucharmerende, hvis man er den nærige type.

Læs også: 10 ting, mænd gør, når du har slået op med dem

Kilde: Shape