10 ting, du ALDRIG skal sige på første date

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Det er ALTID lidt nervepirrende at være på date. Måske har du ligefrem været på nogle katastrofale første dates? Eller bare nogle virkelig skøre første dates? Det kan også være, at du ikke er så erfaren, når det kommer til at date. For hvad skal man for eksempel sige på første date? Her får du en guide til, hvad du i hvert fald IKKE skal sige på første date.

Læs også: Droppede han dig efter første date? Dette kan være årsagen

1. Terapeuten

Hvis du starter dine sætninger med: “Min terapeut siger …” får du sgu nok ikke en date nummer to. Fair nok, at du går i terapi. Men skal vi ikke vente med at snakke om den slags, til I i det mindste har haft sex?

2. Familieproblemer

Din date er nok ikke SUPERinteresseret i at høre om, hvordan dine forældre forskelsbehandlede dig og dine søskende, da du var fem år gammel.

3. Politik

Du kender ikke din date godt nok, til at begynde at snakke om politik. Hvad nu, hvis han eller hun stemmer helt modsat dig? Så hellere mødes på neutral grund, før I åbner for de politiske overbevisninger.

4. Leg med tal

Du har GARANTERET lyst til at snakke om tal på første date. Men prøv nu for pokker at lade være. Det gælder både “hvor længe siden er det, at du sidst var på date”, “hvor længe har du været single” og SELVFØLGELIG antal sexpartnere. For det rager altså ikke dig – endnu, hæhæ.

5. The X Files

“Min eks og jeg var også i Sydfrankrig engang” … Tog du lige dig selv i at sige det? Det går nok. Men stop ved denne lille, uskyldige ting. Din date gider nemlig IKKE at høre om din ekskæreste.

Læs også: 5 mærkelige pletter, du skal holde øje med på ham, du er på første date med

6. Underlige vaner

Måske har du en af disse underlige og ret skøre vaner. Og det er bare SÅ fint. Men det er nok en god idé, hvis du liiige venter et par dates, før du begynder at lege “jorden er giftig” på vej hjem med din date.

7. Egotrip

Lad være med kun at snakke om dig selv. Det er bare usexet. Husk at spørge ind til din date. Det går selvfølgelig begge veje – så hvis din date sidder og egotripper for vildt, har han eller hun i hvert fald IKKE læst denne liste. Og så er det altså bare med at tage benene på nakken. For så er personen altså IKKE en keeper.

8. Klamydia

Det kan godt være, at du bor i en af de byer, der har flest klamydiatilfælde per indbygger. Men det betyder altså IKKE, at du kan tillade dig at spørge din date om, hvornår han eller hun sidst blev tjekket for kønssygdomme. Det er et seriøst no go at sige på første date.

9. “Vi”

“Det må vi gøre en dag”. Sagde du lige det? Ej, vel? Der er ikke noget “vi” her, for så godt kender I ham SLET ikke hinanden endnu.

10. Økonomi

Det er altid lidt akavet at finde ud af, hvem der giver middagen/bajerne/biografturen på den første date. Nu er du jo en moderne kvinde, så I deles sikkert. Og det er fint nok at snakke kort om økonomi i DEN sammenhæng. Men gem lige snakken om, hvem der tjener hvor meget, til senere i livet. Flexlån og din børneopsparing er bare ikke sexy talk.

Læs også: Sådan lærer du ham ægte at kende på første date