13 tegn på, at jeres forhold ikke vil holde

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Det kan være helt fantastisk at være forelsket. Men det kan også gøre ondt og være svært. Er din kæreste den eneste ene? Eller kan du nogle gange være i tvivl? Tjek disse 13 tegn og find ud af, om jeres forhold vil holde.

Læs også: 10 personer afslører, hvorfor de venter med at slå op med deres kærester

1. Jalousi

Der findes faktisk gode former for jalousi. Men hvis en af jer har tendens til at blive så jaloux, at det skader forholdet, er det måske et tegn på, at jeres forhold ikke vil holde. Det er nemlig ikke sundt at holde øje med sin kærestes aftaler og afholde ham eller hende fra at ses med venner.

2. Startede på toppen

I var sikkert hamrende nyforelskede, da I mødte hinanden. Måske endda i så høj grad, at I mødte hinandens forældre og flyttede sammen inden for den første måned? Meget intense forhold har en tendens til ikke at holde. Er du i tvivl? Så læs disse 5 tegn på, at dit forhold går for stærkt.

3. Tager ting personligt

Typer, der tager ting MEGET personligt, er tit usikre. Og det er sikkert også der, problemet ligger, hvis enten du eller din kæreste tager ting meget personligt. I værste fald kan det ende med, at den anden part ikke tør sige noget.

4. Manglende tillid

Et ret heftigt tegn på, at et forhold måske ikke vil holde, er, når I ikke stoler på hinanden. Det kommer måske af utroskab i et tidligere forhold. Og det kan være sååå opslidende. Lær at stole på hinanden – alt andet er simpelthen for hårdt for begge parter.

5. Kommunikation

Par, der kommunikerer og kan tale om alt, har det sgu bare bedst. Det er da også et af de 7 tegn på, at I har knækket koden til at være geniale kærester. Hvis I ikke kan finde ud af at snakke sammen, har I et problem. For det ér altså bare grundstenen i ethvert funktionelt forhold.

6. Intense skænderier

Det kan være en god ting at skændes med sin kæreste. Men det kan også blive for meget. Er I det par, der står midt på gaden og råber af hinanden? Det er et tegn på, at jeres forhold måske ikke vil holde. Og så er det ubehageligt og trættende – læs bare her, hvad der sker med din krop, når du skændes med din kæreste.

7. Værdier

Værdier som familie og penge er vigtige. Og det er endnu vigtigere at dele værdier med sin kæreste. Faktisk er mangel på samme værdier en af de 10 mest almindelige årsager til, at folk slår op.

8. Opmærksomhedskrævende

Det skriger altså af usikkerhed, hvis enten du eller din kæreste skal have opmærksomhed HELE tiden. Den er selvfølgelig også gal, hvis en af jer føler sig ignoreret. Det er ikke meningen. Men I behøver ikke at sidde lårene af hinanden 24/7.

9. Snakker dårligt om ekskærester

Det kan godt være, at din eks er en kæmpe nar. Og din kærestes eks er måske OGSÅ en stor idiot. Men gem eks-snakken, til når I er sammen med jeres venner. Når man snakker dårligt om sine ekskærester foran sin nuværende kæreste, kan kæresten hurtigt blive usikker. For hvad nu, hvis I slår op? Skal der så tales dårligt som med de andre? Det er samtidig (igen) et tegn på usikkerhed og viser, at der er tendens til at spille martyr.

10. Ansvar

Er det altid din skyld, at I skændes? Eller altid din kærestes? Så er mindst én af jer heeelt galt på den. Tag noget ansvar – der skal to til tango, som man siger.

11. Lytter ikke

Der er bare nogle kærester, der ikke lytter. Og det handler ikke om, at din kæreste skal huske at hænge sit våde håndklæde op, eller at du skal stoppe med at spise popcorn i sengen. Det kan være svært at tale åbent om svære ting – og endnu sværere, når den anden ikke lytter.

12. Overanalyserer

Nogle gange er et suk bare et suk. Og nogle gange ER det faktisk, fordi den anden er træt, at han eller hun ikke har lyst til sex. Et tegn på, at jeres forhold måske ikke vil holde er, når en af jer konstant overanalyserer den andens væremåde.

13. Spiller spil

Det kan være decideret ubehageligt, når man føler, at ens kæreste går og holder et mentalt regnskab over ting i forholdet. Det er kalkulerende og kan ende med, at I bare går og er usikre på hinanden.

Kan du genkende dig selv i disse tegn på, at et forhold ikke vil holde? Så kan du læse disse 10 spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du overvejer at slå op med din kæreste.