skade dit forhold

Kærlighed

3 ting, du gør online, der kan skade dit forhold

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den juli 11, 2018

Vi er online hele tiden. Bogstavelig talt. Instagram, Facebook, Snapchat, mails, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Snapchat, Instagram – og så forfra igen. Det kører bare i én ustoppelig cirkel, imens vi bliver bombarderet med information hele tiden. Det er nok sådan, det kommer til at være fremover. Og du tænker måske ikke så meget over det, men det, du gør online, kan måske komme til at skade dit forhold.

Scroller helt tilbage i hans fortid

Vi sætter allesammen vores spor, når vi er online. Vores adfærd på nettet kan derfor oftest spores langt tilbage – også selvom vi ikke står inde for den længere. Det er det, der er the downside, når vi eksempelvis poster om vores lykkelige forhold, som efterfølgende ender i bål og brand.

Hvis du har en kæreste, som er aktiv på Instagram, og du måske en dag får scrollet lige lovligt langt ned igennem hans profil, vil du måske finde billeder af diverse ekskærester. Det er ikke altid en behagelig oplevelse. Det kan skabe jalousi, usikkerhed, drama og i værste fald konflikter, der kan skade dit forhold.

Vi har altså allesammen en fortid, og det er ikke sikkert, din kæreste ville være lige præcis perfekt for dig, hvis ikke, han havde været i et forhold tidligere. Der vil altid gemme sig nogle ubehagelige overraskelser derude. Mange af dem er måske ubehagelige, fordi du faktisk ikke kender den reelle sammenhæng. Så lad være med at opsøge alt det der skidt – leave it in the past, girl! 

Poster om dit forhold

Apropos ovenstående – vi vil så gerne vise vores søde, flotte kæreste frem. Hele verden skal se, hvor fantastisk han er. Men husk lige, at det ikke nødvendigvis er alle, der har samme forhold til det online univers, som du har. Faktisk kan det være ret grænseoverskridende for din kæreste, hvis hans ansigt eller navn havner på SoMe, uden han selv har sagt god for det. Måske han er en privat anlagt person, og ved at overskride hans grænse kan det skade dit forhold.

Det er en rigtig god idé at afstemme disse ting, inden I poster billeder af hinanden. Det er jo jer som par og ikke kun den ene af jer, der skal fremstilles. Gennemgå lige posten med hinanden, inden den bliver smidt op – så er der ingen ubehagelige overraskelser og ingen forvrængede fremstillinger.

Du glemmer at være til stede, fordi du lider af FOMO

Ja, jeg ved godt, at jeg sikkert lyder lidt som din mor lige nu. MEN! Al den tid, vi bruger online, er tid, vi går glip af offline. Vi vil så gerne følge med, for vi skulle jo nødig gå glip af noget – det kaldes FOMO og står for Fear Of Missing Out. Og i øvrigt har vi fået 4 snaps, 7 likes og en SMS, der skal besvares. Det er en never ending process at være online, husk lige det. Der er ALTID noget, der skal ordnes, besvares, uploades, downloades og så videre. Du kan lige så godt vænne dig til det. Det kan være en god idé at øve dig på at koble hele lortet fra – det vil dit forhold takke dig for.

En undersøgelse har faktisk vist, at par, hvor parterne ikke bruger sociale medier, er 11,4 procent lykkeligere. Det er altså en hel del! Med det sagt, bør du altså tænke på, hvad du foretager dig online, som eventuelt kan skade dit forhold.