5 spørgsmål, du skal stille for at være sikker på, om han VIRKELIG er den rette

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Du har sikkert oplevet det med tidligere kærester eller crushes … Det hele virkede så perfekt i starten: han var både sød og sjov, men pludselig viste det sig, at I slet ikke passede sammen. Måske I ikke ville de samme ting, eller I simpelthen bare var for forskellige. Det er SÅ frustrererende. Nu kan du starte forfra med lige så stor risiko for, at den næste heller ikke er den rette. MEN hvis du ikke orker at spilde mere tid, bare for at ende heartbroken igen, så er løsningen her. Bustle har samlet en række datingeksperter og psykologers bud på 5 spørgsmål, som du skal stille for at blive sikker på, om han virkelig er den rette.

Læs også: Par, der driller hinanden, har det bedst sammen

1. Worst case

“Hvad ville du gøre hvis …” Ifølge psykologerne giver det mening at vide, hvordan ens partner forestiller sig at reagere i forskellige situationer. For eksempel situationer, hvor der opstod sygdom i familien, situationer med uretfærdige svigerforældre – eller andre følelsesmæssige situationer. Det er ingen garanti, at personen rent faktisk ville handle sådan. Men svaret siger noget om din partners syn på tingene, og om det matcher dine værdier. Det giver dig endda mulighed for at vurdere, om din partner vil være den støtte, som du har brug for i et forhold.

2. Det frygtede spørgsmål

“Where is this going?” … Åh nej, tænker du nok. Er det ikke spørgsmålet over alle spørgsmål, som de fleste frygter? Men inden du begynder en fremtid med en person, så er det vigtigt at vide, om I vil de samme ting – og om I vil dem i samme tempo. Du ser måske dig selv få børn inden for kort tid, men din partner vil først have børn om 10 år. Eller måske vil han eller hun slet ikke have børn? Drømmer din kæreste om villa, Volvo, vovse, mens du har planer om at rejse jorden rundt, inden du slår dig ned? Hvis du ikke vil spilde tid og tårer forgæves på en person, så er det oplagt at få styr på, om I vil de samme ting – INDEN I kaster jer ud i et forhold.

3. Sex

Før du spørger ind til din partners behov for sex, bør du mærke efter, hvor vigtigt sex er for dig. Hvis du og din kæreste ikke har samme behov for sex og den nærvær, der følger med, så vil en af jer føle, der mangler noget. Samtidig vil den anden måske føle sig utilstrækkelig simpelthen på grund af forskellige behov. Derfor er jeres behov for sex et vigtigt punkt, hvor I helst ikke skal være for forskellige.

4. Politik

Ens politiske holdning kan være en vigtig faktorer, for om han er den rette for dig. Først og fremmest bør du finde ud af, hvor vigtigt politik er for din partner. Er I begge ikke særlig politiske aktive, spiller forskellige ideologiske overbevisninger måske en lille rolle. Men hvis I begge brænder for politik (eller den ene gør og den anden er ligeglad), så kan det være afgørende. Din politiske overbevisning siger nemlig meget om dine værdier og identitet. Ved at spørge om din kæreste/crush’s politiske ståsted, kan du vurdere, om I matcher som mennesker.

5. Uoverensstemmelser

Hvordan din partner reagerer efter et skænderi, kan være svært at se i starten. Prøv derfor at spørge hvilke forventninger personen har fra dig efter et skænder. Har han brug for nærhed, hvor du har behov for afstand? Er han typen der bærer de nag i flere dage, mens du selv kommer hurtigt videre?
Svaret på disse spørgsmål kan vise dig, om hans adfærd er noget, du kan acceptere i et forhold. Hvis du simpelthen har for svært ved personens måde at tackle følelser eller uvenskab på, så kan det være grund til at overveje, om han er den rette.

Husk

Inden du går i gang med at spørge løs, så husk, at ingen bryder sig om at blive udspurgt. Prøv at få dine spørgsmål til at føles så naturligt som muligt. Udnyt situationer, hvor det virker oplagt at spørge, og lad det blive en gensidig samtale. En god idé er også at sprede dine spørgsmål ud over tid, så din kæreste eller dit crush ikke føler sig krydsforhørt.

Disse spørgsmål kan selvfølgelig ikke afgøre, om han er den rette. Men hvis du har brug for at føle efter, om I virkelig passer sammen, så start her. I sidste ende er det kun dig, som kan mærke, om han er THE ONE.

Læs også: HER er grunden til, at du altid ender med at tage ham tilbage, som har såret dig