5 ting, du skal overveje, inden du flytter sammen med din kæreste

Der er liiige nogle ting, du skal tænke på, når du overvejer at flytte sammen med kæresten.

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Går du rundt og overvejer at flytte sammen med din kæreste? Det kan være megahyggeligt at flytte sammen med den, man elsker. Men der er også nogle ting, du VIRKELIG skal tænke over, når du overvejer at flytte sammen med din kæreste. Du kan læse disse fem tanker for dig selv, eller du kan bruge dem som inspiration til at snakke med din kæreste, før I tager springet og flytter sammen. For han eller hun går sikkert rundt med en masse af de samme tanker, som du gør.

Læs også: 10 ting, din kæreste gør, som er MEGAirriterende

1. Er nyforelskelsen ovre?

Det er faktisk videnskabeligt bevist, at forelskelse gør dig lidt skør. Din hjerne frigør nemlig en masse dopamin og oxytocin, som gør dig forelsket og glad i låget. Så glad, at du ikke kan se NOGLE af din kærestes fejl og mangler. Og vi har jo alle sammen vores fejl. Men kunne det ikke være liiidt nederen at flytte sammen med din kæreste og så opdage, at han i virkeligheden er en mega douche, når nyforelskelsen er lettet?

Et godt råd er at tænke over, hvor I er i jeres forhold, når du overvejer at flytte sammen med din kæreste. For hvis du er fuldstændigt skudt af på nyforelskelse, tænker du altså bare ikke helt klart.

Læs også: 5 tegn på, at dit forhold går for stærkt

2. Er jeg klar til, at han skal se ALLE mine sider?

Det er selvfølgelig forskelligt fra par til par. Men de fleste kvinder kan nok nikke genkendende til, at man liiige venter lidt, før man stener rundt i onesie med ansigtsmaske og prutter løs foran sin kæreste. Faktisk er der lavet en undersøgelse om, hvor længe der går, før piger tør prutte foran kæresten.

Du skal altså lige overveje, om du er klar til, at din kæreste skal se ALLE dine sider – også de mindre pæne. For det bliver altså et langt liv, hvis du skal snige blush på hver morgen, før han vågner. Eller hvis du går rundt med dårlig mave, fordi du ikke kan skide, mens han er i lejligheden.

Læs også: Par, der kan snakke lort sammen, er lykkelige sammen

3. Gider jeg at gå på kompromis?

Forhold handler generelt ret meget om kompromiser. Hvad I skal se på Netflix, hvad I skal spise, hvad I skal lave i weekenden. Og så videre, og så videre. Og en af de største kompromiser, når du overvejer at flytte sammen med din kæreste, er nok indretning. Hvis han er lidt ligeglad, og du har en specifik stil, er det nemt nok. Men hvis han nu har nogle klare meninger, kan det blive lidt svært. Især, hvis de indebærer plakater sat op med tape, eller en gammel lædersofa – og det bare VIRKELIG ikke er din stil.

Her skal du huske på, at det går begge veje. For du flytter sammen med hans tegneseriesamling og dude stuff, men han flytter altså også sammen med alt dit tøj og dine planter. Måske kan du dække lædersofaen med flotte uldplaider og puder?

4. Vil vi de samme ting?

Forventningsafstemning er MEGAvigtig, når du overvejer at flytte sammen med din kæreste. Vil han sidde hjemme og flette fingre til Netflix hver aften? Og vil du hellere besøge veninder, træne og måske have en aleneaften med Kardashians og chokolade? Og hvor ofte skal I have venner og veninder på besøg?

Det gælder i øvrigt også, hvordan og hvornår I fester. Er han ude til klokken seks hver fredag og lørdag, hvor du ikke gider at bruge dine weekender på tømmermænd? Skal han sove på sofaen, når han kommer væltende hjem? Eller er du cool med, at han vækker dig, lugter og snorker?

Alle de her spørgsmål bliver I NØDT til at snakke igennem. FØR I flytter sammen. For det kan altså ende i alt for mange sad faces, hvis I ikke liiige får forventningsafstemt ordentligt.

5. Kan vi tackle de usexede hverdagsting?

Opvask, madlavning, fælleskonto til mad, indkøb og aaaalt muligt andet … Det er bare røvkedeligt og usexet. Lister er også usexede, men så behøver I i det mindste ikke at snakke så meget om det. Fordeling af pligter er nogle gange også en god idé.

Det vigtigste er, at I ikke lader de kedelige hverdagsting tage overhånd. Derfor er det en rigtig god ide at snakke om det, når I overvejer at flytte sammen. Er I på same page? Og kan I få det til at fungere, hvis en af jer er en slacker og den anden er en kontrol-freak? Det er alt sammen overvejelser, I skal gøre jer.

Når alt det er sagt, er det jo MEGAdejligt at bo sammen med sin kæreste. I kan lave alle mulige skøre ting og bare have det lækkert sammen. Og i sidste ende handler det jo også om, at I elsker hinanden og bare gerne vil tilbringe en masse tid sammen.

Læs også: 8 af de bedste ting ved at bo sammen med kæresten