5 ting, du kan gøre, for at være den BEDSTE kæreste

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Læs også: 6 måder, I kan gøre jeres forhold stærkere på

Kæresten har gjort dig sur eller ked af det, men du siger det ikke. Og det kan både være skadeligt for dig og dit forhold. Her er en række tips til at få det godt i dit forhold, og samtidig blive den bedste kæreste.

1. Stop gætteriet og taktikken

“Det er jo obvious, at jeg er sur! Så burde han reagere”… Hånden på hjertet, hvor mange gange har vi ikke tænkt sådan? I stedet for at fortælle om problemet, reagerer du passivt-aggressivt, og begynder et taktisk spil, for at han skal gætte problemet … Men måske din kæreste slet ikke opfanger det! Så nu er du ikke kun sur over det oprindelige problem, men også over at han “lader som ingenting”.

Prøv i stedet at være ærlig og fortæl din kæreste om problemet. Det gør bare det hele meget nemmere: et eventuelt skænderi er hurtigere overstået, og du slipper for at bære nag og kan i stedet fokusere på at være den bedste kæreste.

2. Tag din følelser alvorligt

Fyre er tit stædige og hader at tage fejl. Fortæller du din kæreste, at han ikke var fair, er der risiko for, at han ikke vil indse det. Her er det altid fristende at trække i land. Men medmindre du har overreageret eller været en drama queen (hvilket du så bør indrømme – for hvorfor skulle din kæreste indrømme sine fejl, hvis du ikke gør?), så lad være med at negligere dine følelser. Det vil kun resultere i, at du ikke bliver taget alvorligt. Hvis du tager dine følelser alvorligt og står ved dem, så vil andre også gøre det.

3. Vis, når du er ked af det

Det er ikke farligt at lade din kæreste se dig græde. Han reagerer sikkert mere omsorgfuldt og forstående, end hvis du bare er sur og tvær, i håb om, at han spørger, hvad der er galt. Situationen er win-win: Du får den respons, som du har brug for, og din kæreste kan gøre noget konstruktivt, i stedet for at famle rundt som en forvirret hundehvalp, der ikke aner, hvordan han skal handle.

4. Sig din mening

Af frygt for at skræmme en fyr væk, kan det virke nemmere, at lade ham gætte problemet. Fyre gør det samme overfor os. Er det ikke det evige samtaleemne mellem veninder: “Hvorfor kan han ikke bare sige, hvad han føler?!” Når du er bange for at sige din mening, så husk på, hvor frustrerende, du selv synes den slags gætterier er. Måske din ærlighed faktisk vil være en lettelse for din kæreste?

5. Selvsikkerhed

Hvad virker mest selvsikkert: At owne up til ens holdning, eller passiv-aggressiv adfærd? Det viser styrke og selvstændighed, når du selv handler. Det vil ikke kun få din kæreste til at opfatte dig mere selvsikker – du vil faktisk også blive det. Og nogle gange er whatever-hatten faktisk den bedste løsning. Hvem ved, efter lidt tid føles det dumme skænderi måske ikke så vigtigt alligevel.

Er det ikke tilfældet, så prøv at åbne op, og se, om det virker. I sidste ende handler det om, at du skal have det godt i dit forhold. Indelukkede følelser og vrede hjælper ingen. Og hvis du er glad i dit forhold, kan du også være den BEDSTE kæreste.

Læs også: 6 ting, du ubevidst gør, der kan ødelægge jeres forhold