Sur på ekskæreste

Kærlighed

5 ting du kan gøre, hvis du hader din eks

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den august 8, 2017

Hvis du hader din eks, har du bare lyst til at gøre et eller andet ondt ved ham. Du har lyst til at hævne dig, og du har lyst til, at han skal lide, ligesom han fik dig til at gøre. Men det her er altså ikke en Sys Bjerre sang, hvor du smadrer hans Xbox. Der er i stedet fem ting, du skal gøre, hvis du hader din forfærdelige eks.

Slet ham

Slet og bloker ham alle de steder, du kan. På Facebook, Instagram, Snapchat – og slet for Guds skyld også hans telefonnummer. Du skal ikke risikere at drunkcalle ham i vrede. Du har ikke brug for al den negative energi, du fyldes med, når du mindes om hans eksistens. Det kan godt være, at du på den ene side godt kan lide at snage i hans liv. Men hvis du på den anden side tænker over, hvor negativ du bliver, når du gør det – er det så, det værd? Næppe.

Spørg dig selv om det er fordi, du ikke er ovre ham

Hvis du bruger rigtig meget tid på at hade ham, skal du spørge dig selv om, du stadig har følelser for ham. Vi reagerer allesammen meget forskelligt, når vi er kede af det, og måske dit had egentlig bare er et tegn på, at du stadig har følelser for ham. Ønsker du at glemme ham? Find tricks til dette, her.

Forhold dig til, hvorfor du hader ham

Hvis du tror, du kun har brug for at komme over ham, hvis du savner ham, kan du tro om igen. Det er lige så meget gældende for dig, hvis du hader ham. Du er først kommet helt videre, når du ikke bruger tid på at tænke på ham hele tiden. Så hvorfor hader du ham? Du skal ikke nødvendigvis stoppe med at hade ham for at elske ham i stedet. Men det slider på dig, hvis du skal bruge så mange kræfter på at hade ham. Du burde derfor bearbejde årsagen til dit had. Det er altid en start at tale med dine veninder om det. Men på en måde hvor du ikke bare sviner ham til. Det hjælper nemlig ikke. Du skal helst gå fra had til ligegyldighed.

Smadre noget

Her mener jeg ikke hans Xbox eller tøj, men noget så uskyldigt som syltetøjsglas eller nogle tallerkener, du har haft stående på loftet alt for længe. Hvis du har hobet din vrede op i kroppen, er det på tide at få den ud. Det kan du ved at smadre en helt masse lort. Skrig, vær vred og kom ud med det hele. Det virker måske åndssvagt, men det siges, at det hjælper på kærestesorger og vrede. God fornøjelse, og husk at skrige så højt, du kan. Aaaaarrrgh!

Lær af situationen

Brug denne skodsituation til noget positivt. Nu hvor du står i lort til knæene, kan du måske være lidt bagklog. Måske du rent faktisk kan lære noget af denne situation. Var din ekskæreste egentlig et røvhul fra starten af? Hvis ja, så mind dig selv om, at hvis du møder en ny fyr, der har samme idiotiske tendenser – så løb meget langt væk. Ruuuuuun!

Mere om