5 tips, der giver dig og din kæreste den bedste søvn

Tjek, hvordan du sikrer dig, at du og din kæreste får den bedste søvn.

author
Anja Bruneskjold

Nogle gange kan det godt være både en udfordring og frustrerende at dele seng med et andet menneske. Måske kender du det, fordi du ofte deler seng med din snorkende dynetyv af en kæreste? Det kan være såååå irriterende. Men hvordan får man så den bedste søvn sammen?

1 Telefonen ud af soveværelset

Det er garanteret ikke første gang, du hører det. Men det er altså virkelig ikke for sjov, at forskere gør så meget ud af at fortælle, hvor usmart det er at tage telefonen med ind i soveværelset. Det kan være sårende for kæresten at blive afvist til fordel for eksempelvis en telefon. Men det lidt blålige, skarpe lys fra telefonen, kan faktisk også skade jeres søvnrytme og påvirke produktionen af melatonin. Det betyder altså MEGET MINDRE søvn til både dig og din partner.

Læs også: Bliv mindre afhængig af din telefon på kun en uge

2 Invester i en god madras

Det er virkelig vigtigt, at I sover godt og uden de store afbrydelser. Og her kan den rette madras altså være altafgørende. Nogle gange kan det være en fordel at købe en madras, som ikke bevæger sig, når din kæreste gør.
Det er også ofte reeet individuelt, om man bedst kan lide at sove på en blød eller hård madras. Måske skal I simpelthen have to separate?

3 Sov med hver jeres dyne

Når kæresterpar deler dyne, sker det ret ofte, at den ene vågner med klaprende tænder og iskolde tæer. Måske er enten du eller din kæreste en af dem, der altid hugger dynen fra den anden? Det vil helt sikkert hjælpe, hvis I investerer i en dyne til jer hver.

4 Hav sex

Det er vist ingen nyhed, at det er godt for dit sovehjerte at have sex Og flere undersøgelser, blandt andet denne australske, vidner om, at en orgasme både udløser endorfiner og dopamin. Noget, der altså både reducerer stress OG får kroppen til at slappe af. Så bliver det jo pludselig ret nemt at få den bedste søvn.

5 Gå i seng samtidig

Det er snart at gå i seng samtidig. På den måde undgår du for eksempel at vække din kæreste, når du smutter i seng efter han er faldet i søvn. Derudover kan tidspunktet, hvor man falder i søvn, faktisk være ret intimt – og det er næsten skørt at gå glip af.

Læs også: 7 ting, du med garanti har stjålet fra din kæreste

Kilde: Popsugar