6 grunde til, at du burde slå op med din kæreste

Går du også og overvejer, om du skal slå op med kæresten? Læs med her, og bliv klogere!

author
Anja Bruneskjold

Det er ikke altid nemt at finde ud af, om man skal slå op med kæresten. Nogle gange er det vigtigt lige at huske på, at man saaagtens kan have perioder, hvor der er længere mellem de lange kys og de søde SMS’er. Det behøver nemlig på ingen måde at betyde, at I ikke skal være kærester længere. Men der er måske nogle andre ting, som er en smule mere alvorlige …

Din kæreste er …

1 Voldelig

Du er stensikkert allerede klar over, at alle former for vold er fuldstændig uhørte. INGEN skal finde sig i det – heller ikke dig! Og hvis du tvivler, så tænk over, hvad du ville sige til din veninde, hvis hun var i samme situation som dig. Du ville helt sikkert også bede hende om at slå op med kæresten.

2 Utro

Du må endelig ikke tænke, at det er unormalt at tilgive utroskab. For det er det absolut ikke. Men det modsatte er altså også ret almindeligt. Det er naturligvis problematisk, hvis du inderst inde ikke kan leve med utroskaben, men alligevel bliver sammen med din kæreste. Og endnu værre er det, hvis der bliver ved med at være utroskab i forholdet. Det er nemlig på ingen måde holdbart eller godt i længden.

3 Misbruger

Det er ikke, fordi det er fuldstændig umuligt at komme ud af et misbrug, men det kan altså virkelig være svært. Og faktisk kan det nogle gange være ENDNU sværere at være ‘den anden’ i forholdet. Overvej, om du kan se en ende på misbruget. Og om du kan overskue den tid, der ligger foran jer. Nogle gange må man simpelthen kaste håndklædet i ringen – og det er altså helt i orden. Ofte er det virkelig opslidende at være i forhold med en, der har et misbrug af den ene eller anden slags.

4 Grænseoverskridende

Der er mange måder at være grænseoverskridende på. Og det er også meget individuelt, hvad man synes, der er grænseoverskridende. Men tvinger din kæreste dig for eksempel til at gøre ting, du i virkeligheden ikke har lyst til? Føler du dig kritiseret? Eller noget helt tredje? Det er ikke sikkert, du i første omgang har tænkt over det. Men hvis du gør det, kan det godt være, du finder ud af, at det måske bare er smartest at slå op med kæresten.

5 Ligeglad

Hvis kæresten er ligeglad, kan det på nogle punkter godt minde om at være grænseoverskridende. Men det er faktisk ikke helt det samme. Hvis din kæreste er ligeglad, kan det for eksempel komme til udtryk, hvis du føler, det er ligegyldigt, hvad DU vil, og hvad DU mener. Måske føler du også, at din kæreste er fuldstændig ligeglad med, om du er ked af det. Og sådan bør det altså ikke være. Så yes, det kan godt være, du skulle overveje at slå op med kæresten …

6 Løgner

Hvorfor lyver din kæreste? Er det, fordi du nogle gange bliver vred, når du får sandheden at vide? Føler din kæreste sig mon kontrolleret hele tiden? Der kan være flere grunde til løgnene … Men ligegyldigt hvad burde løgn på ingen måde være en del af et forhold. For din kæreste virker det måske ikke særlig vigtigt at have løjet om, hvor weekendens fest var henne. Men hvorfor overhovedet lyve? Overvej, om det er noget, der sker rimelig jævnligt i dit forhold. For det burde altså slet ikke være sådan.

Hvad med kærligheden?

Helt overordnet er det VIRKELIG vigtigt, at du overvejer, om du overhovedet er forelsket i din kæreste? For hvis kærligheden slet ikke eksisterer længere, så er de andre ting måske ikke nær så vigtige. Når man er kærester, skulle der helst være masser af kærlighed og respekt. Og hvis ikke du føler, der er det, kan det godt være, du skal overveje, om det egentlig er på tide at slutte forholdet og op med kæresten.