overlevede utroskab

Kærlighed

6 kvinder afslører, hvordan deres forhold overlevede utroskab

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den maj 30, 2018

Har du hørt om nogle, hvis forhold overlevede utroskab? Det er ofte en klar grund til, at et forhold går i stykker, men sådan behøver det faktisk ikke at være. Mange par gennemgår utroskab, hvorefter de bliver i forholdet.

Det er svært at beslutte, hvad der skal gøres, hvis der opstår utroskab i dit forhold. Skal du ud af det, eller skal du blive og kæmpe for jer. Der findes også forskellige grader af utroskab, som kan være afgørende for, om forholdet har en chance efterfølgende. Her beretter seks kvinder om, hvordan deres forhold overlevede utroskab.

Stædig kamp for kærligheden

“Det var brutalt og forfærdeligt. Jeg troede på ingen måde på, at han kunne finde på det. Vi havde regelmæssig sex, havde begge et job og var ved at opdrage vores fantastiske børn sammen. Vi levede egentlig et helt typisk liv.

Det var en stærk stædighed, der gjorde, at vores forhold overlevede utroskab. Vi indså begge, at en affære på seks måneder ikke skulle have lov til at ødelægge et forhold på 25 år. Det var værd at kæmpe for kærligheden.

I dag er det seks år siden, og jeg vil altid huske det. Det er selvfølgelig en dyb smerte, som nok vil have en lille, bitte plads i mig altid. Men det forhold vi har nu, er meget mere ærligt, forstående og afklaret. Jeg har lært at stole på ham igen, og han har lært at være mere opmærksom på mine behov.”

Terapi, terapi, terapi

“Vi havde været sammen i to år, og jeg begyndte at føle mig lidt rastløs. Det var ikke fordi, jeg ikke elskede min kæreste. Jeg følte mig bare lidt fanget. Vi var ret unge, og jeg syntes på en måde, at vi havde bundet os lidt for hurtigt. Jeg begyndte at se en anden – en pige fra mit arbejde. Det var virkelig befriende. Men efter noget tid ramte min dårlige samvittighed, og jeg blev vildt ked af det og fortalte min kæreste om min utroksab. I stedet for at gå fra mig, ville hun gerne arbejde sig igennem det sammen med mig. Nu har vi været gift i fem år, og vi går stadig til parterapi en gang i mellem. Det tager virkelig meget tid og mod at komme igennem sådan noget, men jeg er lykkelig over, at vores forhold er så stærkt, at det overlevede utroskab.”

Det var afgørende at tale om det

“Vi var begge hinanden utro, men vi kom igennem det. Jeg tror, det er vigtigt at man forholder sig rationelt og har nogle samtaler omkring utroskaben. Personligt vil jeg anbefale, at man ikke spørger for detaljeret ind til det, der er sket. Det er klart bedre, hvis man ikke ved det. Spørg hellere ind til årsagerne til, at det skete. Jeg tror også, det er vigtigt, at man ikke HELE TIDEN skal tale om utroskaben. Man skal virkelig sørge for at tilbringe en masse kvalitetstid sammen, så man husker, hvad man kæmper for. Og så er det vigtigt ikke at have sex indtil man føler sig helt klar til det.”

Jeg fokuserede på mig selv

“Jeg havde det rigtig svært lige efter, det skete. Han forlod mig i en periode for en anden kvinde, selvom vi havde kendt hinanden siden femte klasse og havde et barn sammen. Jeg overlevede utroskaben ved at begrænse min kontakt til ham. Det var kun, hvis det handlede om vores søn, at jeg snakkede med ham. Jeg flyttede alle hans ting ned i kælderen og begyndte at fokusere udelukkende på mig selv. Da jeg begyndte at passe bedre på mig selv og bygge mit selvværd op igen, blev det lettere for mig at komme fremad og blive glad med ham igen. Jeg er glad for, at vores forhold overlevede utroskab, på trods af, at det var så svært.”

Afstanden gjorde, at vores forhold overlevede utroskab

“Da jeg opdagede, at han var begyndt at se en anden, imens vi var sammen, forlod jeg ham. Derefter snakkede vi ikke sammen i seks måneder. Jeg svarede ikke på hans opkald, beskeder eller mails. Jeg blokerede ham endda fra alle sociale medier.

En dag løb vi ind i hinanden til en fest. Vi kom i snak og fandt begge ud af, hvor meget vi faktisk savnede hinanden. Nu tager vi det hele en dag af gangen, men vi har set hinanden i tre måneder nu, og det lader til at gå helt fint.”

Vi tilbragte tid hver for sig for at fokusere på os selv

“Han opdagede, hvad jeg havde gang i efter tre måneder, hvor jeg havde været ham utro. Han sagde, at han aldrig ville se mig igen. Det var egentligt først der, det gik op for mig, hvor meget jeg havde ødelagt. Jeg ville ikke miste ham. Han ville egentlig heller ikke miste mig.

Vi tilbragte en masse tid hver for sig, gik til psykolog og udviklede os. Til sidst besluttede vi os for at give det et forsøg til. Efter et par år, blev vi enige om at afslutte forholdet. Det fungerede bare ikke for nogle af os. Men forholdet var en fantastisk læringsproces, og jeg er taknemlig for det. Vi har ikke længere kontakt til hinanden, for det ville have været alt for hårdt for os.”

Jeg fortalte præcis, hvad jeg ville have af ham

“Min ekskæreste forlod mig for en anden kvinde. Han forsvandt seriøst bare, og vi boede endda sammen! En dag kom jeg hjem fra arbejde, og så var alle hans ting bare væk. Jeg forsøgte at ringe til ham mange gange. Da han endelig skrev tilbage, fortalte han, at han ikke ville være sammen med mig mere. Jeg cuttede kontakten til ham den næste måneds tid, hvorefter vi stille og roligt begyndte at snakke sammen igen. Vi er nu sammen igen, og jeg har fortalt ham, hvad jeg forventer af vores forhold. Han har accepteret det, jeg har bedt om. Men der er lang vej endnu. Lige i øjeblikket forsøger jeg bare at tilgive ham og give ham en ny chance.”

Kilde: womenshealth