6 tips, til at komme lidt hurtigere over din eks

Psykologien hjælper dig med at komme over din eks

author
Søs Lytjohan

Det kan være sindssyg hårdt at komme over sin ekskæreste. Selv hvis man var den, der gjorde det forbi, kan det stadig gøre ondt helt ind i hjertet. Det er noget, som tager tid, men der er nogle ting psykologien siger, der kan hjælpe dig med at komme videre lidt hurtigere.

Kig indad

Det er tit en hård periode efter et brud, men det er faktisk en god idé at bruge denne tid til at kigge lidt indad. Har du tendens til at vælge fyre, som ikke er gode for dig? Er der nogle ting du gør, som skubber søde og gode fyre væk fra dig?

Modstå fristelsen

Det er så fristende at skære dækket op på hans cykel eller gøre et eller andet nederen (eller måske noget som bare er superpinligt for dig), så lad være. Du vil kun se tilbage på det og fortryde det. Hvis du kan se, du ændrer nogle ting ved dine vaner som at overspise, trøsteshoppe, drikke helt vildt, så skal du altså tage det seriøst. Og stoppe med det igen. Det er bare en dårlig idé.

Drop romantiseringen

Når man går fra hinanden, tænker man tilbage på det, der var. Af en eller anden grund har man en tendens til at se tilbage på det, men med lidt mere romantiske øjne. Der er en grund til, at det bare ikke gik med jer to. Glem ikke de dårlige oplevelser, som jeres forhold også bragte med sig.

Læs de rigtige bøger

Det er ikke nu, du skal læse en romantisk bog. Har du kærestesorger, skal du læse bøger, der hjælper dig med at komme over din eks. Hvis du ikke har noget i mod at læse engelsk, så er der to supergode bøger, du straks må bestille på nettet. Den første er: “It’s Called a Breakup Because It’s Broken: The Smart Girls Breakup Buddy” af Greg og Amiira Behrendt, og den anden er: “Don’t Text That Man!” af Rhonda Findling. Selvfølgelig kan man ikke generalisere et brud, men du kan godt lære lidt af bøgerne.

Fortæl andre om det

Nogle gange kan du leve lidt i din egen verden, men når du siger det højt, så bliver det mere virkeligt for dig. Og det er et skridt videre i processen med at komme over din eks. Snup måske et glas vin eller to, så kan du have lettere ved at være ærlig omkring dine følelser. Men pas på med at drikke for meget vin, så stikker det bare af.

Skriv det ned

Måske er du ikke så meget en, der snakker om det. Måske føler du ikke, at du har nogen som helst i dit liv, du har lyst til at være så sårbar overfor. Hvis du har det sådan, så er det en god idé at skrive det ned. Køb en dagbog, og skriv dine tanker ned. Det kan godt være, at du ikke siger det højt – du må nu gerne sige det højt for dig selv – men du kommer stadig ud med dine følelser og tanker.

Kilde: Thisisinsider