7 ting, du bør fortælle dig selv, når du ikke kan komme over ekskæresten

author
Mathilde Brandborg

En af de værste følelser i verden må være den, du står tilbage med, når du har mistet en kæreste. Det er som at vågne op til et mareridt igen og igen og igen. Og det er ikke uden grund, at du har det helt forfærdeligt efter et breakup – du bliver nemlig påvirket af det både psykisk og fysisk. Tiden står pludselig stille, og du aner ikke, hvordan du skal komme over ekskæresten.

Dit hjerte er skrøbeligt og det er, som om ingen kan hjælpe dig. Ikke engang dine bedste veninder formår at sige noget, du har brug for at høre for at kunne komme over ekskæresten.

Netop det der med, at andres råd ikke rigtig hjælper, kan være til stor frustration. Det føles enormt ensomt at stå alene i sådan et følelsesmæssigt kaos. Men du skal huske, at du besidder en enorm styrke, også selvom det ikke helt føles sådan. Brug dig selv for at komme over ekskæresten, du har en masse ressourcer. Se bare her.

Jeg er ikke et offer

Vi har det med at gennemgå de dårlige episoder igen og igen og igen efter et breakup. Vi genafspiller forskellige scenarier, hvor vi er blevet svigtede af ekskæresten. Måske er det blot, fordi vi forsøger at drage sammenhæng i alt det kaos, vi står i – men det har ingen positiv effekt på os.

Drop at se de dårlige episoder for dig, drop at forsøge at forstå, og drop at gøre dig selv til et offer for det hele. Det skaber KUN flere dårlige følelser. Den eneste, der fortjener dine tårer, ville aldrig lade dig græde – husk lige det.

Jeg spilder min energi

Tænk på, hvor meget energi du har brugt på at komme over ekskæresten. Måske har du endda også brugt rigtig meget unødig energi i selve forholdet. Hvis du forestiller dig, at du samler al den energi i en stor pose, er den så ikke rimelig tung at slæbe på? Smid den tunge, irriterende, belastende skraldesæk af helvedes til. Forsøg at bruge din energi konstruktivt.

Jeg gider ikke at bruge min tid på deres SoMe profiler

Sociale medier er nice – for det meste. Men de er satans værk, så snart vi sidder og scroller igennem ekskærestens profiler. Lad være. Hvad får du ud af det? Absolut intet. Fokusér på at få ro i dig selv i stedet. Det andet er too much drama – og du er bedre end det.

Jeg kommer til at elske nogen igen

Vi har nok allesammen stået der i fuldstændig choktilstand og klynket, “jeg kommer aldrig videre. Jeg finder aldrig nogen at elske igen.”. Men det er jo løgn. Det kan da godt være, at du aldrig kommer til at opleve en kærlighed præcis magen til den, du havde med ekskæresten, men det betyder ikke, at du aldrig kommer til at elske nogen igen. Det gør du! Og du kommer sandsynligvis til at elske dem meget mere, end du har elsket din ekskæreste.

Jeg tilgiver mig selv

Kærlighed kommer med risici. Sådan er det generelt med de ting, vi foretager os i livet. Du løb en risiko ved at give dig hen til et andet menneske, men det skal du tilgive dig selv for. Hvem var du, hvis ikke du turde løbe en risiko for kærligheden?

Jeg skal holde op med at lade, som om vores forhold var perfekt

Vi har det med at tillægge vores forliste forhold ALT for mange positive egenskaber. Det skal vi holde op med, for det var ikke kun ren og skær idyl. Det er menneskeligt at ønske at ‘høre til’, så det er slet ikke unaturligt, når vi forsøger at skabe en idyllisk illusion af vores forhold med ekskæresten. Men forsøg at forstå, at netop denne psykologiske mekanisme ikke altid kommer dig til gode. Dit forliste forhold er ikke et pænt maleri på en kunstauktion i Bredgade. Det er en grim børnetegning – den der, du HÅBEDE ville blive glemt i børnehaven og nu skal hænge på dit køleskab, til den falmer. Dit forhold var ikke perfekt.

Jeg skal prioritere mig selv

Det er meget naturligt, at du prioriterer din kæreste meget, når du er i et forhold. Sådan skulle det jo gerne være. Derfor kan det oftest føles, som om du pludselig har alt for meget tid, når forholdet slutter. Tænk på det som noget positivt. Al den tid kan du nu bruge på dig selv.

Køb en lækker ansigtsmaske, læg en flot neglelak, hør al den musik, du aldrig kunne høre, fordi din ekskæreste havde en lortemusiksmag. Dyrk dit ego – det trænger du til!

Kilde: Bustle