Er det okay at beholde billeder af sin eks på sociale medier?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Det her er VIRKELIG en ting, der kan dele vandene. For er det okay eller ej at beholde billeder af sin ekskæreste på sin telefon og på sociale medier, som Facebook og Instagram, når man begynder at date en ny? Hvordan ville du have det, hvis din nye kæreste stadig havde gamle billeder fra ferier med ekskæresten på sin Instagram? Og har du selv billeder af din eks på dine sociale medier? En række piger på Reddit har givet deres holdning til, om det er okay beholde billeder af sin eks på sociale medier.

Læs også: Sådan bliver du den frækkeste til at sexte

1. Før Facebook

“Før Facebook var det helt sikkert normalt at gemme billeder af din eks. Men det var måske i en kasse eller i et fotoalbum. Du havde dem fandeme ikke hængende på væggen! Derfor synes jeg, at det er totalt i orden at bede sin nye kæreste om at fjerne par-agtige billeder af ekskæresten på hans Facebook.”

CharliesLeftNipple

2. En grund til, at det er en eks

“Min nuværende kæreste var sammen med sin eks i tre år. Han har en video med dem, hvor de kysser. Han har også billeder af hende, hvor hun kun har en t-shirt og trusser på, og han har endda sexede billeder af hende på sin computer. Men det gør mig faktisk ikke noget. Hun er en del af hans fortid, og det skal man ikke føle sig truet af. Der er jo en grund til, at hun er en eks.”

– Huliofuckel

3. Er han ovre sin eks?

“Jeg tror faktisk ikke, at det handler om, at han har de her billeder på sin Facebook eller Instagram. Jeg tror mere, at det handler om, at billederne får det til at virke, som om han måske ikke er ovre sin eks?”

– Oblivinatior

4. SoMe-niveau

“Det er virkelig interessant, hvor forskellige folk har det med den slags. Jeg tror, at det handler om alder. Jeg er måske lidt ældre, og synes at det er totalt urimeligt at bede folk om at fjerne gamle billeder og lade som om, at man ikke har haft tidligere forhold. Det kan også være, at det handler om, hvor meget man er på de sociale medier. At jo mere man er på, jo vigtigere er den slags.”

– feliscat

5. Middelvejen

“Hvis han var sammen med sin eks i lang tid, synes jeg ikke, at det er rimeligt at bede ham om at fjerne alle gamle billeder. Især ikke, hvis han eks var en stor del af hans fortid og hans liv. Men man kan altid snakke med sin kæreste om at gøre billederne private, så det kun er ham, der kan se dem.”

– Feefifofanna

Blev du klogere på, hvordan DU har det med billeder af ekskærester på sociale medier? Husk, at du altid kan prøve at snakke åbent med din kæreste, hvis du har det svært med hans forhold til ekskæresten.

Læs også: DERFOR er det helt okay, hvis din kæreste er venner med ekskæresten