Denne ene tanke gør dit parforhold til det BEDSTE i verden

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Hvordan får man et godt parforhold? Der er naturligvis flere ting, der spiller ind. Men noget tyder altså på, at MEGET af det i virkeligheden handler om dine tanker omkring jeres forhold. Det tyder en undersøgelse i hvert fald på.

Læs også: 10 ting, lykkelige par gør i deres forhold

Måske har du allerede en forestilling om, hvad der skal til for at få et godt parforhold. Men den forestilling handler måske mere om, hvordan I eksempelvis kommunikerer, hvor sjovt I har det sammen, hvor kærlige I er eller noget helt fjerde. I virkeligheden bør du måske tænke liiidt mere overordnet …

Læs også: DENNE ene ting kan få dit parforhold til at vare for evigt

En undersøgelse viser i hvert fald en sammenhæng mellem tilfredsheden i et parforhold med forventningerne til forholdet. Har du for eksempel superhøje forventninger til, at parforholdet skal være på en bestemt måde, vil du måske lynhurtigt blive skuffet – og altså IKKE være tilfreds med forholdet. Og samtidig viser det sig (naturligvis?), at jo lavere forventninger, jo bedre parforhold.

Læs også: 7 tegn på, at dit parforhold helt sikkert vil vare for evigt

Det er selvfølgelig ikke sådan, at du bare skal lade dig nøjes eller lade en kæreste overskride dine grænser. Men i stedet for at have en færdig opskrift på, hvordan dit og din kærestes forhold bør være, kan det være en god idé at slappe lidt af. Og måske give plads til hinanden ved at gå mere på kompromis. I undersøgelsen viste det sig i hvert fald, at de par der havde både lave forventninger og indgik flere kompromiser med deres partner, også var mere tilfredse.

Så noget tyder altså på, at netop lave forventninger og kompriser kan være VIRKELIG vigtigt, hvis I vil sikre jer et godt parforhold.

Læs også: DENNE dårlige vane kan ødelægge dit parforhold