DENNE type breakup er den VÆRSTE

Hvad tror du, er det værste breakup?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Hvad er det VÆRSTE breakup, du kan komme i tanker om? Kærestesorger ER jo bare det værste. Du bliver SÅ ked af det – og din krop kan faktisk også reagere virkelig negativt på et breakup. Der er faktisk også tilfælde, hvor man kan dø af hjertesorger. Jep, den er god nok.

Der er mange forfærdelige historier om breakups. Og nogle piger vil gøre nogle ret vilde ting, for at vinde deres eks tilbage. Men hvad er det værste breakup, du kan forestille dig? Er det, hvis din kæreste ikke elsker dig længere? Hvis han eller hun skal flytte og ikke vil prøve langdistance? Eller fordi din kæreste føler, at I er FOR forskellige?

Forkert. Ifølge en undersøgelse fra Cornell University, er der en bestemt slags, som er det værste breakup. Det skriver Hello Giggles.

Læs også: Sådan kan dig og din ekskæreste bevare venskabet

Hvilken type breakup er værst?

Ifølge undersøgelsen er det værste breakup, når du bliver forladt til fordel for en anden. Det skulle nemlig føles MEGET værre, end når din kæreste “bare” slår op med dig – uden, at der er en anden i billedet.

Forskerne på universitetet brugte 600 personer til at foretage deres undersøgelse. Her foretog de en række eksperimenter omkring to typer afvisninger. I det første eksperiment blev en mand placeret i et rum med to kvinder. Manden vidste ikke, at kvinderne arbejdede for forskerne. Den ene kvinde fik så en gåde, som hun HELST skulle løse sammen med en partner. Kvinden kunne enten vælge den anden kvinde, vælge manden eller løse gåden alene.

Når kvinden valgte at samarbejde med den anden kvinde, følte manden sig afvist. Men når kvinden valgte at løse gåden alene, blev manden ikke afvist til fordel for en anden.

Det ER da også nederen

I alle eksperimenterne viste det sig, at de 600 personer havde det værre med at blive afvist til fordel for en anden frem for bare at blive generelt afvist. Og det ER da også bare VIRKELIG nederen at blive skrottet til fordel for en anden.

Hvis du skal slå op med din kæreste, fordi der er en anden, behøver din kæreste måske ikke at vide det. Og omvendt skulle din eks måske have skånet dig, hvis han eller hun fortalte dig, at du altså blev dumpet til fordel for en anden. Det er naturligvis individuelt, hvordan man har det med den slags. Men det er måske værd lige at tænke over.

Læs også: Ny undersøgelse: Hvis din ekskæreste vil være venner med dig, betyder det, at han er psykopat