DENNE type jalousi er godt for dit parforhold

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Det der med jalousi i parforholdet kan virkelig være opslidende. Men nu viser en undersøgelse faktisk, at jalousi i NOGLE tilfælde kan være en god ting – særligt én type jalousi.

Læs også: 6 tegn på at han er den jaloux type

Helt overordnet kan man sige, at der findes tre former for jalousi:

  • Generel jalousi, som ofte handler om, at man er bange for at miste sin partner til en anden.
  • Lige-her-og-nu-jalousi, som for eksempel kan handle om, at man bliver såret over, at kæresten tjekker andre piger ud.
  • En mere reflekterende form for jalousi, hvor du INDEN en uheldig situation opstår, for eksempel overvejer, hvor såret du ville blive, hvis din kæreste flirtede eller kyssede med en anden.

Jalousi i parforholdet kan altså VIRKELIG være med til at ødelægge alting mellem jer. Og særligt, hvis ingen af jer i virkeligheden har en grund til at være jaloux.

HER er jalousi i parforholdet godt

Du kan måske allerede selv regne ud, hvilken type jalousi, der er den bedste for parforholdet. Yes – den mere reflekterende form. For det er faktisk supergodt, hvis både du og din kæreste overvejer, hvilke ting i et forhold, der vækker jalousien I jer. Og når I giver jer tid til at mærke efter, er det altså også meget lettere at tale om. Og det kan være nødvendigt, hvis I gerne vil undgå at gøre hinanden kede af det. De andre former for jalousi kommer nemlig meget pludseligt. Og så er det altså ikke sikkert, at du liiige kan nå at tænke dig om og handle fornuftigt.

I undersøgelsen kom det også frem, at de kvinder, der primært var jaloux på den mere reflekterende måde, faktisk havde tendens til at give kæresten flere komplimenter, end de kvinder, der var jaloux på andre måder.
De reflekterende kvinder gjorde også meget ud af at vise deres partnere, at de VIRKELIG var engagerede i forholdet.
Derudover viser en tidligere undersøgelse også, at denne type jalousi er med til at skabe mere glæde og tilfredshed i parforholdet generelt.
Så! På den måde ER der altså en type jalousi, der er godt for parforholdet.

Er du den jaloux type? Se her, hvordan du kan håndtere det.

Læs også: 3 forestillinger om parforholdet, der ødelægger det